Bank of Montreal (BMO) оповести притежанията си в спот Биткойн

...
Bank of Montreal (BMO) оповести притежанията си в спот Биткойн
Коментари Харесай

Още една топ банка разкри инвестицията си в Биткойн ETF

Bank of Montreal (BMO) оповести притежанията си в спот Биткойн ETF в неотдавнашна 13F декларация до Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC).

Това разобличаване, обявено от Джулиан Фарер, акцентира експозицията на канадската банка към Биткойн ETF. BMO е една от водещите канадски финансови институции, част от известната „ “, с активи на обща стойност близо $1 трилион.

Според подадената информация BMO държи позиции в няколко предлагани Биткойн ETF, в това число тези на Fidelity (FBTC), Franklin Templeton (AZBC), BlackRock (IBIT) и Grayscale (GBTC). Този ход акцентира все по-широкото разбиране и приемане на Биткойн от огромните банки и мениджъри на активи в международен мащаб.

Одобрението на спот Биткойн ETF от SEC през януари 2024 година означи забележителен стадий в промишлеността на цифровите активи в Съединени американски щати. Тези ETF-и бързо се трансфораха в едни от най-добре представящите се капиталови принадлежности в историята на страната, подкрепени от реномирани компании за ръководство на активи като BlackRock.

Одобрението даде нови благоприятни условия за промишлеността, а актуализациите по отношение на присъединяване на известни субекти като BMO в допълнение укрепват позитивните настроения към приемането на Биткойн.

Като оповестява участията си в Биткойн ETF, BMO се причислява към други огромни банки като Wells Fargo , JPMorgan и швейцарската UBS, които одобряват тази капиталова опция.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР