Баницата е традиционно българско ястие, което се състои от тесто

...
Баницата е традиционно българско ястие, което се състои от тесто
Коментари Харесай

Съвършенство в три стъпки: Рецепта за перфектната баница с фило тесто

Баницата е обичайно българско ядене, което се състои от тесто и плънка. Но какво ще кажете за рецепта за съвършената баница единствено с две съставки? Това е допустимо и е изненадващо елементарно! Ето по какъв начин да приготвите съвършената баница със единствено два съставки.

Необходими съставки:
500 грама фило тесто 500 грама кисело мляко масло
Какво тъкмо съставлява тестото фило:

Фило е извънредно тъничък, съвсем транспарантен лист тесто, познато у нас като тънко точени кори за баница.

Фило тестото се употребява най-често в средиземноморските страни и Близкият изток. Може да се употребява за изработката както на сладки, по този начин и на пикантни произведения.

Самото тесто е и еластично. Можете да си извършите подобен тип тесто и в домашни условия, само че това лишава доста време. За някои хора, включително и експерти, авансово направеното тесто фило улеснява доста по-нататъшна работа с него. В множеството супермаркети може да се откри във фризерите за замразени теста.

Начин на подготвяне:
Нагрейте фурната на 180 градуса. Намажете дъното на плитка тава с масло. Разгънете един лист фило тесто върху млякото. Полейте листа с мляко и повторете процедурата с останалите листове тесто и мляко, като завършите с един лист тесто. Задръжте няколко лъжици от киселото мляко за горната част на баницата. Изпечете баницата във фурната за към 40 минути, до момента в който се запекат листовете тесто. Извадете баницата от фурната и полейте горната част със останалото кисело мляко.
Това е! Насладете се
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР