Баните несъмнено са едни от най-уязвимите места в дома, изискващи

...
Баните несъмнено са едни от най-уязвимите места в дома, изискващи
Коментари Харесай

Не изхвърляйте това в мивката, запушването е задължително

Баните безспорно са едни от най-уязвимите места в дома, изискващи особено внимание и грижи. Лошите привички за поддръжка в тези региони могат освен да основат проблеми за жителите, само че и да повлияят на комфорта и благосъстоянието на съседите.

Сега ще разберем какво изрично не би трябвало да се излива в мивката, с цел да поддържате водопроводните тръби в положително положение и да избегнете неприятни обстановки. Какво изрично не би трябвало да се изхвърля в мивката?

1. Остатъци от храна и мазнини

На първо място би трябвало да обърнете внимание на остатъците от храна при миене на съдове. Малките части храна, попаднали в тръбите, се подуват, натрупват и предизвикват запушвания. Обърнете внимание, че измиването на масло и грес в мивката е извънредно нежелателно, защото те се утаяват по стените на тръбите и под въздействието на студената вода се втвърдяват, причинявайки компликации при прекосяването на отпадната вода от мивката.

Това може да докара до съществени проблеми с дренажа и да изисква скъпи ремонтни действия. Избягвайки попадането на сходни субстанции в мивката, няма да имате проблеми с водопровода. Отпушване на мивката ще бъде ария с този разтвор от сода за самун и оцет

2. Коса

Един от главните врагове на водопроводните системи са космите. Дори и с цедки, предопределени да предотвратят навлизането им във вашите тръби, запушванията не постоянно могат да бъдат изцяло избегнати. Тяхното струпване основава бариери за естественото прекосяване на водата, което в последна сметка може да докара до блокиране на водоснабдяването. Редовното разчистване на филтъра и деликатното отношение могат доста да понижат риска от пораждане на сходни проблеми.

3. Козметична глина

Друг материал, който в никакъв случай не би трябвало да се мие в мивката, е козметичната глина. Във водопроводната мрежа може да се трансформира в бучки, които да станат източник на запушвания. Освен стеснение и проблеми във вашия дом, сходни запушвания могат да повлияят и на водоснабдяването на съседите ви, създавайки в допълнение стеснение за всички в дома. Предотвратете неприятностите  като стоите надалеч от изброените артикули, написа actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР