Бангладеш иска да въведе смъртно наказание за трафикантите на метаамфетамин,

...
Бангладеш иска да въведе смъртно наказание за трафикантите на метаамфетамин,
Коментари Харесай

В Бангладеш искат смъртно наказание за трафикантите на метаамфетамин

Бангладеш желае да вкара смъртно наказване за трафикантите на метаамфетамин, обявиха представители на властта, защото страната се опълчва на растящата известност на рисков и водещ до пристрастяване опиат. Предложението за нанасяне на удар против разпространяването на метаамфетамина, именуван „ яба “, идва, откакто през предходната година управляващите конфискуваха над 40 млн. хапчета от този опиат – което е двойно повече, в сравнение с през 2016 година, осведоми БГНЕС. 

Властите желаят да слагат „ яба “ в Клас А на неразрешените вещества, което би означавало, че трафикантите ще получават смъртна присъда, вместо живот зад решетките.

Ние ще увеличим наказването за трафик на „ яба “. В новия закон оптималното наказване ще бъде смъртна присъда “, сподели пред " Франс прес " Джалудин Ахмед, началник на ръководството за надзор на опиатите в Бангладеш. 

Според правоопазващите органи дрогата влиза в страната през пропускливата граница с Мианмар. 

" Трафикантите са станали много по-активни след август, когато бежанците рохинджа, бягащи от насилието в Мианмар, започнаха да заливат Бангладеш. Престъпни групировки употребяват рохинджа като " мулета ", и крият дрогата в риболовен лодки, употребявани за превозването на преследваните мюсюлмани на несъмнено място. В момента има такъм огромен напор на „ яба “ от Мианмар, че за нас става все по-трудно да го направляваме. В резултат на това потреблението му също се усили ", сподели още Джалудин Ахмед. 

При интервенции за инспекция на риболовен лодки са откривани огромни количества от опиата. Миналата седмица управляващите оповестиха, че за по-малко от три месеца са били иззети 9 млн. хапчета „ яба “. Това съответствува с най-големия приток на бежанци. Само при една от интервенциите са били иззети 2 млн. таблетки. Според управляващите през тази година по улиците на Бангладеш ще се осъществя „ яба “ за към 600 млн. $. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР