Банев се оплаква, че в килията са нарушени няколко изисквания,

...
Банев се оплаква, че в килията са нарушени няколко изисквания,
Коментари Харесай

От Това Спасение Няма! Смъртоносна Опасност Е Надвиснала Над Главата На Олигарха Банев В Ареста!


Банев се оплаква, че в килията " са нарушени няколко условия, свързани със здравето и живота на арестуваните лица “. Вътрешната решетка на прозорците не разрешавала достъпа до тях и по тази причина нямало задоволително въздух и слънце. Прозорците били с фолио и напълно малко се отваряли, а това ставало с " първобитни съоръжения “. А наслоената нечистотия сред решетките и прозорците Банев дефинира като " причина за голям брой заболявания “.

Олигархът се възмущава освен от мръсотията, само че и от фините прахови частици, които " не могат да се почистват - няма достъп до тях “.

Бизнесменът оповестява, че е алергичен към мухъла и праха, напластен зад вътрешната решетка и по тази причина получава перманентни пристъпи на давене и зной, застрашаващи живота му. Освен това, дефинира че пространството в килията не отговаряло на условията на закона, а ситуацията била като след апокалипсис.

" Ръждиви и изпочупени рамки на леглата. Падаща и мръсна мазилка по стените и тавана. Открита турска тоалетна, която няма нищо общо с хигиеничните условия през 21 век. Без топла вода, без душ “, написа в жалбата си Банев.

Той е безапелационен, че престоят навън е насмешка с разходката на чист въздух. Не харесва и карето, определяйки го като мръсно и тясно. Нямало място за придвижване, пушело се от самото начало, а покривът от поликарбонат спирал слънчевите лъчи.

" Арестантите търсят промъкващото се едвам слънце сред стените и поликарбоната и се подреждат като за разстрел до стените, където се отразява слънцето “, написа още в жалбата. Следват и недоволства, че пространствата за рандеву са тесни, мръсни и без въздух, с развалени или едвам чуващи се телефони. Списъкът на недоволствата на Банев продължава с оскъдната храна, както и с неналичието на свежи плодове и зеленчуци и гнили ябълки, които получавал в килията.

" Основната храна е самун и глутено-съдържащи ястия. Аз неведнъж заявих, че съм алергичен към глутен. С цялостна нетърпимост към глутена. Но резултат никакъв. Вече, съвсем три месеца, съм лишен от хранителна пратка и на практика съм на гладна диета “, оплаква се още Банев.

Лавката пък предложила " неполезни за здравето храни в доста стеснен подбор “. Там също не се предложили свежи плодове и зеленчуци. Арестантът се възмущава и от непрекъснатото сменяне на хора в килиите. " Изключително рискова е практиката в килиите да има непрекъсната ротация на разнообразни хора, минали през лекарския кабинет с един, единствен въпрос: “Имаш ли някакви недоволства? " и премерване на кръвното налягане. Какво се случва, в случай че някой е болен от заразно заболяване като хепатит, СПИН и прочие? “, пита Банев.

Кратките телефонни диалози също не устройват Банев, което изяснява с потребността да се " менажират фамилните каузи, работата си, бизнеса. “ Накрая той пита за какво не му е било позволено да купи багра за килиите, пластмасови столове и маси, а арестантите да пребоядисат килиите, написа " Монитор ".

През декември м.г. в правосъдната зала Банев още веднъж се оплака от неприятни условия в ареста, само че не уточни конкретика. Около Нова година той бе хванат с мобилен телефон. От прокуратурата оповестиха, че е желал политическо леговище в Русия за фамилията си и му била обещавана адвокатска отбрана пред европейския съд от съветски юристи, медийна акция в Русия, в това число против българската прокуратура, обсъждала се хибридна война в негова отбрана.

Николай и Евгения Баневи бяха задържани във Франция и върнати у нас, където са упрекнати за източването на 4 предприятия, укриването на налози и пране на пари. Майката на предприемача Мария Банева също се снабди в обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни закононарушения, заграбване и пране на пари. Тя е на независимост против 10 хиляди лв. гаранция.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР