Банев с 1 милиард в швейцарски сметки Съдебни охранители са

...
Банев с 1 милиард в швейцарски сметки Съдебни охранители са
Коментари Харесай

Банев искал политическо убежище от килията

Банев с 1 милиард в швейцарски сметки

Съдебни охранители са намерили телефон в килията на обвинявания за пране на над 1 милиард лв. Николай Банев преди десетина дни.

Той бил прикрит в кутия от естествен сок, заяви пред bTV зам. - основният прокурор Николай Гешев.
По телефона Банев контактувал с съветски лобисти и предложил съставяне на Евразийска национална партия в България, която да пази непознати ползи.

Срещу това желал политическо леговище в Русия, за децата си и за жена си, тъй като бил репресиран в България.

" За мен това е изменничество към личната страна ", отсече Гешев.

По думите му на Банев е обещавана адвокатска отбрана пред европейския съд от съветски юристи, медийна акция в Русия, в това число против българската прокуратура, обсъждала се е хибридна война в негова отбрана, в диалозите се загатва прочут български публицист, който да почне тази медийна офанзива.

" Ако нямахме доказателства против фамилията Баневи мислите ли, че френският съд щеше да ги екстрадира? ", риторично попита прокурорът.

" Обвиняемите могат да се пазят по всевъзможен метод, даже като лъжат. 30 година затвор е задоволителна мотивация за това ", сподели зам. основният прокурор във връзка делото против отстранената поради взимане на рушвет кметица на " Младост " 1 Десислава Иванчева.

Той уточни, че съгласно наблюдаващите прокурори оповестените в уеб сайтове СРС-та подхождат на тези по делото.

" Недосегаеми хора в България няма. Могат да бъдат претърсени офиси на съдии и прокурори, да им бъде повдигнато обвиняване, за какво да не могат да бъдат претърсени офиси и на юристи ", съобщи Гешев във връзка следствието против юриста Лазар Карадалиев за пране на пари.

Източник:dnes.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР