Бандата, задигнала 10 000 лева при грабеж на метална каса

...
Бандата, задигнала 10 000 лева при грабеж на метална каса
Коментари Харесай

Бандата, обрала 10 000 лева в Люлин, репетирала грабежа цяла седмица

Бандата, отмъкнала 10 000 лв. при обир на железна каса в столичния квартал "Люлин " през вчерашния ден сутринта, репетирала грабежа цяла седмица, се разбра на брифинг на полицията и прокуратурата. Те ограбили и прочут футболист от Световното в Съединени американски щати.
Полицаите от бранш "Грабежи " в Главна дирекция "Национална полиция " и Столична дирекция на вътрешните работи получили информация за готвения от групата удар. Те следили дома на един от арестуваните, когато на 3-ти против 4-ти декември се натъкнали на генералната подготовка. Топ служителите на реда видели по какъв начин Стоян Янакиев - Дългия, Николай Илиев - Понти, Красимир Пешев - Мраморския и незнаен техен сподвижник репетират нанагорнище по висок етаж със стълба. Апашите били маскирани по-късно отишли до гараж, откъдето взели авансово крадено "БМВ ", карали до офиса, който се канели да ограбят и по-късно се върнали до гаража.
Вчера сутринта бандата пристъпила към осъществяване на проекта. Засякъл ги чиновник на компанията, който обаче те заплашили. Двама поставили стълбата и се качили до офиса. Хвърлили касата, която другите двама взели и поставили в краденото "БМВ Х3 ", описа градският прокурор на София Емилия Русинова.
Групата съумяла да стигне до гаража си, след което се качили на персоналните си коли. Дългия и Понти били арестувани, а Пешев и незнайният им приятел духнали. При бягството си Мраморския влачил с колата си служител на реда, който се опитал да го задържи.
От последвалите претърсвания в домовете на бандата служителите на реда разкрили голям брой пари и движимости от предходни закононарушения.
Само за последните 2 седмици бандата отмъкнала над 160 хиляди лв. при 4 обособени обири. Групата крадяла с изключение на пари, златни украшения и техника като мобилни телефони и преносими компютри. При един от ударите си нарушителите свили 2 мотора "Харли Дейвидсън ". Каската на едната машина е била открита при обиските. Бандата е блъснала и прочут футболист от близкото минало.
Основното ядро на групата са Дългия и Понти. Досието на Янакиев е цялостно с "геройства " в целия набор на наказателния кодекс. Той има присъди за каране пийнал, опит за рушвет на служител на реда, обири, осъждан е и в чужбина. В момента той е обвиняем в спецсъда като водач на бандата за обири на коли "Факирите ". Подведен е и под отговорност за бягство с крадена "Порше Кайен ". Другарят му Понти е излежал присъда, откакто бил наказан за точене на карти в Германия. Досието на Пешев е чисто, въпреки да е неведнъж залавян. Мъжът парадира с познанството си с Антон Петров - обвиняем по мегаделото "Октопод ". Той и Дългия са известни автокрадци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР