Бандата обра инкасо пред Ринг мол през 2022 г.Коня е

...
Бандата обра инкасо пред Ринг мол през 2022 г.Коня е
Коментари Харесай

Издирват Ваньо Турчина за грабеж на 5 млн. лв.

Бандата обра инкасо пред Ринг мол през 2022 година
Коня е в пандиза, Коко - в ареста

Полицията разгласи за търсене Иван Ценков - Ваньо Турчина, като главатар на тайфа, направила един от най-големите грабежи на пари от инкасо автомобил.

Обирът бе осъществен на 15 ноември 2022 година на паркинга в столичния Ринг мол на Околовръстното шосе. Призори маскирани мутри, въоръжени с револвери “Макаров ” и автомати “Калашников ” заградиха с крадена кола пътя на инкасо автомобил, дошъл да зарежда няколко банкомата в мола преди началото на работния ден. Един от охранителите бе ударен с приклад в главата, а другият се съобщи без пердах и бандитите отмъкнаха касетите, натъпкани с банкноти. Точната сума на удара по-късно бе изчислена на 5 276 794.11 лева

По ДНК, открита на мястото на престъплението, засичания от камери и кафези на мобилни оператори, полицията стигна до бандата на Ваньо Турчина, против който обвинявания бяха повдигнати задочно. Друг участник в грабежа Михаил Павлов - Мишо Коня, се оказа в пандиза от есента на тази година по присъда за различен грабеж, а Колин Колев - Коко, бе пратен за непрекъснато в ареста с решение на Софийския градски съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР