Бандата, която измъкна 54 млн. паунда (115.05 млн. лева), за

...
Бандата, която измъкна 54 млн. паунда (115.05 млн. лева), за
Коментари Харесай

Измама за милиони в Лондон: Българите получиха присъда от общо 25 години затвор

Бандата, която измъкна 54 млн. паунда (115.05 млн. лева), с цел да финансира обилния си метод на живот в границите на най-голямата машинация с помощи във Англия, е наказана. Българите получиха общо 25 години затвор. Единият обвиняем ще бъде екстрадиран, написа The Sun.

Петимата измамници са подали 6 000 подправени молби за помощи, след което са употребявали парите за закупуване на дизайнерски облекла, часовници и първокласни коли.

Галина Николова, 38 година, Стоян Стоянов, 27 година, Цветка Тодорова, 52 година, Гюнеш Али, 33 година, и Патриция Панева, 26 година, са взели общо 53 901 959,82 лири под формата на заплащания по универсалния заем (месечна помощ, която се отпуска в Обединеното кралство).

Българските измамници са работили в " промишлен мащаб " на гърба на три магазина в Ууд Грийн, Северен Лондон.

Те употребявали действителни хора и откраднати самоличности, с цел да подават лъжливи претенции, които били подкрепени с подправени документи.

Ако настояванията им били отхвърлени, наглата тайфа просто настойчиво кандидатствала още веднъж, до момента в който не ги одобрили.

В съда в Лондон е обявено, че бандата се е подигравала с " наивността на Министерството на труда и пенсиите във Англия по отношение на лъжливите претенции ".

Шокиращи фрагменти даже демонстрират по какъв начин един от измамниците, Гюнеш Али, хвърля пари на пода, с цел да ги вземе непозната жена като част от " игра ".

Бандата към този момент е наказана на общо 25 години затвор, откакто е признала машинация и пране на пари.

Кралската прокуратура (КПС) дефинира интервенцията като " най-големия случай на машинация с компенсации ", разкриван в миналото в Англия и Уелс.

Сложната скица е включвала група, която е употребила " библиотека от подправени самоличности ", употребявани за подаване на лъжливи молби.

Всяко искане е имало друг мобилен номер и е било съпроводено от голям брой подправени документи, в това число контракти за наем, подправени фишове за заплати.

В поддръжка на изказванията са употребявани и подправени писма от общопрактикуващи лекари, наемодатели и чиновници.

В някои от настояванията са употребявани и данни на действителни хора, които са плащали на бандата, с цел да употребява самоличността им и да предявява претенции от тяхно име.

Универсалният заем е бил изплащан по стотици разнообразни банкови сметки и по-късно е бил теглен от нарушителите в банката.

След това те изпирали парите сред другите сметки посредством многочислени преводи и тегления в брой.

Четиригодишната машинация най-сетне е прекъсната през май 2021 година, когато служител на реда в Сливен, България, подава сигнал до английските управляващи.

Той разказал на чиновниците, че градът внезапно е бил залят от пари в брой и нарушители, които " живеели като барони ".

Полицията нахлула в няколко парцела в Северен Лондон и разкрила стотици " пакети с претенции “, цялостни с подправени и погрешни документи, както и 750 000 паунда в брой, скрити в куфари и пазарски чанти.

Иззети са също черно Audi, два часовника Emporio Armani, два часовника Versace, обувки Gucci и маратонки Chanel.

Дори откакто бандата е задържана, Стоянов продължава да прави измами.

Докато е бил разследван, той е измамил данъкоплатците с още 17 000 паунда.

Ролята му в конспирацията е била да " работи като медиатор за по-висшестоящите по веригата ".

Николова е наказана на осем години затвор, а нейният другар Стоянов получава четири години отнемане от независимост.

Али е наказан на седем години и три месеца затвор, а Панева се разплакала, когато била наказана на три години и два месеца.

Тодорова е наказана на три години отнемане от независимост, само че заради времето, прекарано в следствения арест, е освободена под гаранция и предстои на автоматизирано депортиране.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР