Бандата, арестувана за серия телефонни измами, е участвала в задигането

...
Бандата, арестувана за серия телефонни измами, е участвала в задигането
Коментари Харесай

Мулето на телефонни измамници взело 116 бона от софиянец преди месец

Бандата, задържана за серия телефонни измами, е взела участие в задигането на 116 хиляди лева от софиянец преди месец. Тогава индивидът описа историята си пред " 24 часа ".

Със сигурност мулето Георги Георгиев е взело парите от 73-годишният мъж. Чака се видеотехническа експертиза, която да го удостовери. Двамата въртачи са братовчеди - Николай и Сергей Николови. Смята се, че единият е приказвал с мъжа, а другият - с мулето.

“Обясниха, че търсена група телефонни измамници ще се свърже с мен ”, описа тогава излъганият мъж пред “24 часа ”. По думите им бандата била от чеченец, българин, ром и руснак. Малко откакто диалогът прекъснал, телефонът иззвънял отново. Плачеща жена желала пари, само че била заглушена от странни шумове. След това още веднъж се обадил мнимият служител на реда.

“Каза ми, че измамниците ще влязат у дома, по тази причина би трябвало да занеса всички пари на безвредно място ”, изясни мъжът, поискал анонимност. Човекът събрал парите, с които разполагал у дома, в това число служебни и на сестра му, 3 златни пръстена и кръстче. Обяснил на ало измамниците, че има и влог в банка от продаден от дълго време апартамент, завещан от татко му.

Те го инструктирали незабавно да изтегли всичко, което има. Банковите чиновници отказали да дадат всички пари вкупом, макар че той ги излъгал по какъв начин парите му трябват за покупка на апартамент. “Пий една ракия и от нас. Ще се почерпим, когато всичко завърши ” - това му споделили измамниците същата вечер.

На идната заран пенсионерът изтеглил и останалата част от спестяванията си - общо 110 хиляди лева, навил ги на пачки и ги поставил в огромен плик, който хвърлил в кашон до кофа край Евангелистката черква. Когато се прибрал, с него се свързал мъж, представящ се за полковник Василев. Обяснил, че хванали 3-ма, само че 2-ма съумели да избягат. “Каза ми да не споделям с някого, даже със сестра ми, другояче неговото семейство може да пострада ”, добави мъжът. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР