БАНДА АСЕХ, Индонезия (AP) - Индонезия заяви във вторник, че

...
БАНДА АСЕХ, Индонезия (AP) - Индонезия заяви във вторник, че
Коментари Харесай

Тъй като все повече рохинги пристигат с лодка, Индонезия моли международната общност да сподели нейната тежест

БАНДА АСЕХ, Индонезия (AP) - Индонезия съобщи във вторник, че се обръща към интернационалната общественост за помощ, откакто повече от 1500 бежанци рохинги са пристигнали на крайбрежията си с лодка от ноември.

Индонезия в миналото толерираше сходни разтоварвания, до момента в който Тайланд и Малайзия ги отблъскваха. Но възходящата неприязън на някои индонезийци към рохингите, които идват от бежански лагери в Бангладеш, оказа напън върху държавното управление на президента Джоко Видодо да предприеме дейности.

„ Виждаме, че оправянето с казуса с бежанците, изключително казусът с презаселването е доста муден до момента “, сподели представителят на външното министерство Мухамад Икбал на конференция в столицата Джакарта. Той прикани интернационалната общественост да " покаже повече отговорност в напъните за разрешаване на казуса с бежанците рохинги ".

Индонезия, сходно на Тайланд и Малайзия, не е подписала Конвенцията на Организация на обединените нации за бежанците от 1951 година, която обрисува правната им отбрана, тъй че не е длъжна да ги пр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР