Бананите са широко обсъждани за възможната им роля при загуба

...
Бананите са широко обсъждани за възможната им роля при загуба
Коментари Харесай

Банан за отслабване: Как да използвате тази мощност от хранителни вещества, за да свалите килограми

Бананите са необятно обсъждани за вероятната им роля при загуба на тегло заради тяхната калорична стойност и съществуването на естествени захари. Но когато се одобряват в верните пропорции и с подобаващите знания, те могат да играят роля в пътуването ви за намаляване. Ето някои подходи, които употребяват техните хранителни изгоди, като в същото време предизвикват здравословни хранителни привички.

Хранителен профил на бананите

Един приблизително огромен банан съдържа почти:

Калории: 105

Фибри: 3,07 грама (около 12% от целесъобразния дневен прием)

Калий: 422 mg

Витамин B6: 0,4 mg

Бананите са доста богати на хранителни субстанции, само че небогати на мазнини и по тази причина, в случай че се одобряват, оказват помощ в битката с глада. От макронутриентите фибрите са най-значими. Хората биха могли да губят до 0,55 паунда седмично за спомагателния грам фибри, който одобряват.

Ролята на фибрите и устойчивото нишесте

Диетичните фибри в бананите са от значително значение за възстановяване на контрола на апетита, с цел да се понижи броят на одобряваните калории. Неузрелите банани съдържат по-високи равнища на стабилно нишесте, което е тип въглехидрат, който е толкоз ефикасен, колкото и разтворимите фибри. Устойчивото нишесте поддържа храносмилането постепенно и контролира равнищата на кръвната захар, което благоприятства загубата на мазнини.

Ефективни способи за включване на банани

Опции за закуска

Овесени ядки с банан Придружете многообразие от разнообразни нарязани банани с овесени ядки за закуска, богата на фибри и калий. Заедно те оказват помощ за поддържане на апетита в верния баланс през другите часове на деня.

Сутрешна бананова диетаТази диета включва приемането на толкоз банани, колкото човек желае за закуска, тъй като те ще понижат глада по-късно денем.

Здравословни закуски

Банан с ядково масло

Яденето на банан с фъстъчено или бадемово масло е богато на протеини и здравословни мазнини, затова може да се приема преди подготовка или като лека закуска, която ще ви отнеме повече време, преди да имате потребност от още един.

Смутита със зелен банан

Сварете леко зелени банани и ги смесете в смути с други здравословни артикули като спанак или протеинов концентрат за ефикасни питиета за намаляване.

Добавки към храната

Включете в ястията

Зелените банани могат да се варят и смесват с други храни, в това число месо и зеленчуци в къри или пържени ястия за спомагателна хранителна стойност и усет.

Банан като десерт

Заменете мазните и сладки храни с банани, които съдържат естествени захари и са с ниско наличие на мазнини и холестерол. Те могат да бъдат замразени или употребявани за подготвяне на по-добри за вас версии на торти и други сладкиши.

Общи насоки

Умереността е ключът

Не се предлага да се употребяват банани повече от един или два дневно, с цел да се избегне приема на калории, като в това време има някои хранителни изгоди.

Балансирана диета

Уверете се, че бананите са в композиция с плодове, зеленчуци, постно месо и пълнозърнести храни, с цел да имате всички хранителни субстанции, нужни за загуба на тегло.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР