Бананите са много вкусен и полезен плод. Не е случайно,

...
Бананите са много вкусен и полезен плод. Не е случайно,
Коментари Харесай

Няма да повярвате какви чудеса прави кората от банан

Бананите са доста апетитен и потребен плод. Не е инцидентно, че те са включени в доста хранителни режими, изключително за физически дейни хора, защото зареждат с сила. Но знаете ли, че кората на банана има и други приложения? Ето какви са те:
Банановата кора оказва помощ при главоболие

Точно по този начин, в случай че ви боли глава, не е нужно да прибягвате незабавно до хапчета. Нужна ви е единствено една кора от банан, която би трябвало да оставите във фризера за един час. След това я сложете на челото си или на задната част на врата си. Останете по този начин, до момента в който се затопли. Ако към момента имате главоболие, повторете процедурата с нова студена коричка. Ефектът е неповторим!
За по-бели зъби

Банановата кора почиства зъбите даже по-добре от скъпа паста за зъби. Ето какво би трябвало да извършите: Почистете зъбите си и изплакнете добре. Нужна ви е вътрешната част на банановата кора, която да разтъркате върху зъбите за към 2 минути.
Изплакнете още веднъж зъбите си и повтаряйте всекидневно – напълно скоро ще видите, че зъбите ви стартират да става все по-бели.


Ако имате сърбеж по кожата – банановата кора оказва помощ

Тъй като в бананите се съдържат хистамин, понижаващи хранителни субстанции като магнезий, витамин С и витамин Е, кората е доста потребна при неспокойствие на кожата. Всичко, което би трябвало да извършите, е да намажете засегнатия сектор с кора от банан, като оставите да работи към 15 минути. Премахнете и повторете в други наранени области.
Банановата кора отстранява бръчките

Не е ли отлично? Всяка жена си мечтае за гладка и стегната кожа и дава луди пари за скъпа козметика. А можете да изгладите бръчките единствено благодарение на банан. Нужно е да разтриете банановата кора върху кожата си и я оставете за 30 минути или цяла нощ. След това измийте лицето си и го овлажнете с хидратиращ крем. Повторете три пъти седмично.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР