Бананът е любим плод на малки и големи. Но дори

...
Бананът е любим плод на малки и големи. Но дори
Коментари Харесай

Ядем бананите грешно - ето как е правилно

Бананът е обичан плод на дребни и огромни. Но даже не подозираме, че го ядем неправилно поради неправилното унищожаване на кората.
Всеки път белим този апетитен плод от дръжката, тъй като считаме, че това е верният метод да запазим формата му. Много постоянно този метод на белене води до разкашване на банана.
Ще разкрием по какъв начин е вярно да белите бананите, с цел да не попадате още веднъж в сходна обстановка.
Може би мислите, че няма верен метод за белене и консумация на този плод, само че се оказа, че има.
Ако употребявате банана за подготвяне на смути, надали има огромно значение, че е той е деформиран в следствие от погрешно белене. Но в случай че желаете да го хапнете непосредствено, той не наподобява толкоз вкусен в разкашкан тип. 
Дали ядем вярно банана зависи от метода, по който го белим.
Дръжката на бананите Кавендиш (най-разпространеният сорт) е най-жилавата част от тях. Чрез нея плодът се прикрепя към останалата част от грозда.
Да обелите банана, започвайки от най-твърдата му част, е по-трудно, в сравнение с да го извършите от която и да е част на плода. 
Любопитен факт е, че бананите порастват с дъното нагоре.
И беленето им е вярно е тъкмо от тази част.
Не белете бананите от дръжката!
Този способ има един спомагателен бонус. Благодарение на него е по-лесно да отделите досадната черна маса, която се намира в долната част на плода.
Твърденията за нейната същина са спорни. Според едно от тях, това са яйца на паякообразни микроорганизми. Но истината е, че тази черна маса в действителност е зародишът на цвета на банана, съгласно проучване на Annals of Botany.
Правилното белене на бананите има още една специфичност. Свикнали сме с кората да изхвърляме и тези дребни бели влакна към плода. Но в действителност тъкмо в тях се съдържат в най-големи количества потребни субстанции - калий, Витамин А и В6. 
След като към този момент се убедихте какъв брой е значимо вярното белене на банана, надяваме се към този момент ще консумирате този плод по метод, по който ще извлечете оптималната изгода от него. 
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР