Бамбукът е едно от най-старите растения в света, използвало се

...
Бамбукът е едно от най-старите растения в света, използвало се
Коментари Харесай

Зеленото злато на света

Бамбукът е едно от най-старите растения в света, употребило се за конструктивен материал при градежа на уреди в древността. Данни за неговата приложимост датират от повече от 7 хиляди години.
От мостове и къщи до фенери, лъкове и свитъци в античен Китай – използването му е била извънредно необятна.

Той пораства с поразителна скорост, която може да доближи до метър за една нощ и доближава размери от 45 до 100 метра.
Всеки би трябвало да има тези 5 растения вкъщи, притеглят пари и шанс
Стайните цветя постоянно са участвали във всеки дом. Те придават повече уют, а и са извънредно красиви. Освен това някои от цветята ни...
Прочети повече
До през днешния ден в Азиатските страни той се употребява в хранителната промишленост, поради богатото си наличие на фибри и хранителни субстанции. Той цъфти един път на 30, 50 или 100 години и по-късно умира заради привършване на енергийните си ресурси, които са се трансформирали в храна за нас. Освен това е нискокалоричен и антибактериален. Съдържа силиций, който е потребен за кожата и се ползва в националната медицина на източните нации.

Използвал се е за преследване на зли духове, тъй като в огън се взривява. По-късно с откриването на барута и фойерверките неговата приложимост е изчезнала.

В козметичната промишленост той намира необятно приложение: в кремовете срещу бръчки или в маски и шампоани за коса, които се оправят дейно с непотребния себум, пърхот, екзема и псориазис.  Бори се със свободните радикали и поддържа младостта на човешкото тяло. Служи и като ексфолиант, който резервира влагата за по-дълго в кожата.

Днес бамбукът дейно може да се ползва в направата на дръжки за четки, чаши, еднократни съдове за хранене като чаши, чинии и вилици и опаковки, тъй като е част от природата и за разлика то пластмасата се разгражда доста по-бързо и елементарно.
Причини да имате бамбук в дома си
Бамбукът е едно от красивите зелени растения, които сме щастливи да отглеждаме вкъщи. Освен че променяте образа на дома, бамбукът е си...
Прочети повече
През последните години от ден на ден компании стартират да създават принадлежности и аксесоари за дома, които са еко съобразни и не вредят на природата. Тяхното произвеждане е с доста по-нисък въглероден отпечатък спрямо пластмасата и евентуално скоро ще бъде бъдещето за промишлеността. В Европа и по света всеобщо се не разрешава използването на еднократна пластмаса, което подтиква хората да се ориентират към по-устойчиви артикули.

 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР