Балотаж за избор на кметове на кметства ще има в

...
Балотаж за избор на кметове на кметства ще има в
Коментари Харесай

Вижте в кои варненски села ще има балотаж

Балотаж за избор на кметове на кметства ще има в две варненски села - Константиново и Тополи, видяхме от Varna24.bg . Повторното гласоподаване ще се състои на 5 ноември, неделя. В останалите обитаемоте места от община Варна избрани отново са кметовете на селата Казашко, Звездица и Каменар. 

В Константиново и Тополи нито един от претендентите не е получил повече от половината действителни гласове на първия тур.

За кмет на кметство Константиново на втори тур ще се борят Марияна Полихронова от партия " Възраждане " и Димитър Владимиров от локална коалиция " Български гласъ " (Съюз на свободните демократи, Земеделски национален съюз, Обединен блок на труда български лейбъристи, Социалдемократическа партия).

На първия тур представителката на " Възраждане " е получила 194 гласа или 32.88%, Владимиров пък е със 175 гласа, или 29.66%.

В Тополи на втори тур ще се изправят Благовест Георгиев от " Българска социалистическа партия за България " 449 гласа или 35.35%,и Демир Георгиев от Политическа партия ГЕРБ с 354 гласа, или 27.87% на първи тур.

В най-малкото обитаемо място в община Варна - Казашко с 86% поддръжка печели Гергана Петкова от Политическа партия ГЕРБ. Светослав Райков от Движение за права и свободи ще управлява кметство Каменар с 420 гласа или 64,52 %.

Станислава Георгиева, която е и досегашната кметица на обитаемото място, ще ръководи кметство Звездица и през идващия мандат с поддръжка от 72 % от гласувалите. 

Велизара Ангелова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР