Балонче, балонче. Това е паролата за продажба на райски газ

...
Балонче, балонче. Това е паролата за продажба на райски газ
Коментари Харесай

Забрана за райски газ ли? Дилъри наглеят яко на Слънчака!

" Балонче, балонче ". Това е паролата за продажба на божествен газ по улиците на Слънчев бряг.

В края на юли т.г. Народното събрание забрани продажбата на диазотен оксид на малолетни и използването му в закрити публични места и търговците употребяват опцията да го пласират по улиците в курорта.

На основни места пред нощни заведения младежи, които очевидно нямат навършени 18 години, стоят неподвижно и безмълвно, като само размахват разноцветни балони. Когато туристи се приближат до тях, тихичко прошепват " балонче, балонче ", без да прецизират, че продават, очаквайки хората сами да се досетят.

Проверка на " България Днес " сподели, че балоните с божествен газ се продават за 5 лв. броя, до момента в който цената им в нощните заведения доближаваше до 10-20 лв..

Любопитен миг е, че младежите продавачи са ситуирани безусловно през 10 метра разстояние и в случай че пропуснете единия, идващият незабавно ще ви офертира. Реално дилърите на божествен газ не нарушават закона, в случай че го пласират навън и на пълнолетни лица.

Промените в закона не разрешиха продажбата на диазотен оксид и пълнители с него на територията на детски градини, учебни заведения, общежития за възпитаници, лечебни заведения, на спортни прояви и публични мероприятия, проведени за деца и възпитаници, както и в закрити публични места. На тези места се не разрешава и използването на така наречен божествен газ.

Стройната организация на Слънчака не свършва единствено с продавачите. Периодично при тях върви човек, придвижващ се с триколка, който ги зарежда с балони и пълнители. И той очевидно наподобява на дребна възраст.

При нарушаване на възбраната за продажба санкцията за физическите лица е от 800 до 1500 лева, а при наново осъществяване на същото нарушаване - от 1500 до 3000 лева Когато нарушаването е осъществено от едноличен търговец или от юридическо лице, се постанова имуществена глоба от 3000 до 6000 лева, а при наново осъществяване на същото нарушаване - от 5000 до 12 000 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР