Балонът, от който по-рано днес скочиха двама парашутисти край Ботевград,

...
Балонът, от който по-рано днес скочиха двама парашутисти край Ботевград,
Коментари Харесай

Парашутистите край Ботевград скочили от балон без регистрация и летателна годност

Балонът, от който по-рано през днешния ден скочиха двама парашутисти край Ботевград, единият от които почина, е без документи регистрация и летателна валидност. Това съобщи пред публицисти, основният шеф на " Гражданска въздухоплавателна администрация " Анелия Маринова.

Тя посочи, че балонът е благосъстоятелност на физическо лице, известно на " Гражданска въздухоплавателна администрация ".

Тя акцентира, че водачът на балона също е бил нелицензиран. Маринова разясни, че против това лице са получавани няколко сигнала и са осъществявани инспекции. По думите й на 13.10.2024 година е формиран констативен протокол за открити административни нарушавания.

Маринова означи, че в страната има регистрирани 11 балона, от които единствено 4 са с летателна валидност. Тя уточни, че санкцията за потребление на балон без летателна валидност е от 3 до 10 000 лв.. Същата е и санкцията за водача без лиценз.

Директор на " Гражданска въздухоплавателна администрация " посочи, че покупката на такива балони няма по какъв начин да бъде следена. Тя посочи обаче, че всяко лице, което придобие такова средство би трябвало да подаде документи за него в " Гражданска въздухоплавателна администрация ".

Маринова съобщи, че няма експлицитна възбрана от балон да скачат парашутисти. Любителите на рискови спортове стават все по-изобретателни в търсенето на мощни чувства, разясни тя. Маринова добави, че не е належащо позволение за подобен полет. По думите й е задоволително балонът да има всички документи и водача да е лицензиран.

Ще потърсим законодателни промени, тъй като нямаме силите и ресурсите да бъдем на всички места, където се правят сходни дейности, сподели още Маринова.

По-късно от прокуратурата оповестиха, че се води следствие по случая.

От Нова телевизия пък оповестиха, че е задържан собственикът на балона. Лицето Веселин Христов е и индивидът, който управлявал леталното средство при съдбовния скок.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР