Балнео-, СПА и здравният туризъм ще са двигател за насърчаване

...
Балнео-, СПА и здравният туризъм ще са двигател за насърчаване
Коментари Харесай

Ангелкова: Германците могат да ползват балнеолечебниците ни с техните здравни каси

Балнео-, СПА и здравният туризъм ще са мотор за поощряване на интереса и доверието на гостите ни . Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с сектора във Велинград.

Нейните упования са да се възстановят пътуванията и да има повече туристи освен по морето, а и навътре в страната.

Очакваме решението на Европейската комисия за пътуванията на туристите от трети страни, тъй като за нас са значими пазари като Русия, Турция, Украйна, Молдова, Беларус, Израел .

Германските туристи могат да употребяват българската балнео и СПА-инфраструтура въз основата на своите здравни каси . Промотирането от министърката бе въз основата на БУБСПА и немските здравни каси.

Имаме големи шансове да запълним тази ниша и да насочим интереса към България през месеците септември и октомври. Предлагаме първокласен артикул, атрактивни цени и безвредни условия за престояване, сподели министърът.

Рекламните акции на България са ориентирани към съществени целеви пазари - Балканските страни, Израел, Скандинавския район, Германия, Вишеградската четворка . България се популяризира и по водещи международни канали като BBC, CNN, Euronews, National Geographic . Кампанията за вътрешния пазар също е в ход.

България отворили още на 1 юни границите си за туристи от 29 страни. Вече одобряваме посетители от 35 страни. Важно е всеки да бъде виновен пред себе си за ограничение на разпространяването на ковид. Имаме поддръжката на държавното управление и Националния действен щаб . България втора след Турция получи интернационалния Save Travel Stamp като безвредна дестинация, сподели Ангелкова.
 SOS от ничията земя на българския туризъм
SOS от ничията земя на българския туризъм

Протест пред Министерски съвет желае диалог с Борисов

Министърът на туризма напомни, че има промени в наредбата за категоризация и прекатегоризация на туристическите обекти. С последните промени в Закона за туризма там се регламентира клас В с омекотен регистрационен режим .

Отпаднаха редица условия , утежнявали бизнеса. Документът дава отговор на системата Hotels Stars и промените резервират качеството на предлаганата услуг а. До края на годината се удължават удостоверенията за категоризация.

Тези дейности са в синхрон с икономическите ограничения, които държавното управление предприе за превъзмогване на пандемията, уточни министър Ангелкова в отговор на въпроси за тази поддръжка. Данък добавена стойност за заведения за хранене е към този момент 9% като краткотрайна мярка за опазване на ликвидността и заетостта . Мярката 60:40 също е в помощ на бизнесмените и за нашия бранш тя ще е 80:20. Ще подкрепи в допълнение тези, които са показали храброст да работят в сериозната обстановка .

От програмата и фонда за безработица се насочват 50 млн. лева единствено за бранш туризъм и те ще са съвместими с мярката 80:20 . Тя стартира да работи от 1 юли до края на септември с наклонност да бъде удължена до края на годината.

Предвидени са грантови схеми от ОПИК за поощряване на междинни предприятия в туризма с от 30 хиляди до 100 хиляди лева и по тях се кандидатства единствено с една декларация . По думите на Ангелкова се коментирало с Асоциацията на банките и ББР да се търсят облекчения на условията за ликвидност. Финализират се и изискванията по отчетността за разпределяне на ваучери за отмора за хората от първа линия като характерна мярка .

България приготвя тактика за туризма за идващия програмен интервал. Разработваме тактиката, по която 13-те милиарда евро, планувани за България, да се оползотворят рационално и предприятията да бъдат включени като директни бенефициенти .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР