Балконни растения – през пролетта и лятото радват окото, те

...
Балконни растения – през пролетта и лятото радват окото, те
Коментари Харесай

Зимуване на балконски растения

Балконни растения – напролет и лятото радват окото, те са сурогат на същинската градина. През есента, когато се появи първото студено време, те постепенно избледняват. Не ги оставяйте да умрат. Ако ги предпазите вярно от студената зима, идната година ще цъфтят още веднъж. Не сте сигурни по какъв начин да го извършите? Имаме няколко съвета за вас.

Зимуващи саксийни растения - защо става въпрос?

Tрайни насаждения, луковични растения, иглолистни и широколистни шубраци и пълзящи растения могат безвредно да презимуват на балкона, в случай че се грижим вярно за тях, тъй че преди да стане в действителност студено, не забравяйте да ги покриете вярно.

Всички балконски растения би трябвало да бъдат предпазени, даже тези типове, които зимуват съвършено в градината. Струва си да го извършите деликатно, като спазвате главните правила за отбрана на балконските растения от заледяване.

Корените на растенията са доста по-чувствителни към мраз от надземните елементи. Те се отделят от ниските температури единствено от саксия и тъничък пласт pocva. Корените на някои борове ( Pinus ) и смърчове ( Picea ) устоят на спад на температурата до -20 С, други - Pyracantha, Berberis  към този момент замръзват при -10 С, а розите даже при -7 С.

Незащитената саксия и нейното наличие ще замръзнат през зимата. Ето за какво е доста значимо да покриете саксиите вярно. Те могат да бъдат покрити с полистирол, увити със плява или велпапе и сложени в дървена щайга или в картонена кутия, цялостна с кора, сухи листа или вестници. По този метод покриваме саксиите със засадените през есента луковици.

Иглолистни и широколистни вечнозелени шубраци

Иглолистни дървета в саксии и вечнозелен чемшир ( Buxus sempervirens ) и рододендрон ( Rhododendron ), макар че зимуват без огромни проблеми в градината, могат да измръзнат на балкона и терасата.

Слънчев балкон се нагрява елементарно. Зимните и пролетните слънчеви лъчи усилват изпарението на водата, което прави растението уязвимо към изсушаване. Сушата е доста по-опасна от слана.

Критичният миг настава рано през пролетта, когато се затопля, а субстратът в саксията към момента е заледен. След това би трябвало да поливаме щедро иглолистните дървета, с цел да може ледът да се разтопи допустимо най-бързо и корените да поемат водата.

Добра отбрана за вечнозелените растения е засенчването на балкона с найлонов сенник или бял агротекстил от юг и запад. Тези материали пропущат част от слънчевите лъчи и отслабват мощните и мразовити ветрове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР