Балканският шампионат по лека атлетика в зала, който трябваше да

...
Балканският шампионат по лека атлетика в зала, който трябваше да
Коментари Харесай

Отмениха Балканския шампионат по лека атлетика в Истанбул

Балканският шампионат по лека атлетика в зала, който трябваше да бъде в Истанбул, Турция на 11 февруари, няма да организира. Причините са мощните трусове, които раздрусаха югоизточната част на Турция и част от Сирия и доведоха до голяма покруса с хиляди жертви и опустошителни опустошения в няколко обитаеми места в двете страни.

Първото земетресение, което бе с магнитуд 7.8 по скалата на Рихтер, взе жертви и направи жестоки опустошения в ранните часове на 6 февруари, а по-късно към 12:40 имаше втори унищожителен трус от 7.5 още веднъж с доста починали и нови паднали здания.

В първите часове от нещастието бе обявено за над 3000 жертви в Турция и Сирия. Сред потърпевшите има доста спортисти и даже цели тимове. Ръководството на турската страна анулира всички спортни събития и разгласи седем дневен печал.

В особено послание към атлетическите федерации на АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации) Фатих Чинтимар, който е президент на Турската атлетическа федерация и съпрезидент на АБАФ, съобщи:

“За страдание на 6 февруари 2023-а година допълнително от 10 града в югоизточната част на нашата страна имаше съществено заметресение с магнитуд повече от 7.7 по скалата на Рихтер, а вторичните земетресения не престават и в този момент.

Тези огромни земетресения доведоха до хиляди жертви и ранени. В момента към момента има хиляди, които би трябвало да бъдат избавени от руините. Президентът на Република Турция реши след тези трагични събития да анулира всички национални и интернационалните спортни надпревари в цялата страна, защото доста хора страдат и всички са мобилизирани, с цел да може да се решат проблемите свързани с тази покруса.

Поради това желаеме да ви осведомяваме, че Балканският шампионат в зала е анулиран от Министерството на спорта и младежта.

Очакваме схващане и поддръжка в този сложен миг. “

Президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов пусна следното писмо с поддръжка до Турската атлетическа федерация:

“Скъпи Фатих,

С огромна тъга и разрушено сърце чухме новините за разрушителното земетресение, което опустоши твоята страна през днешния ден и срина няколко града до основи, което докара до толкоз доста гибел. Такова злополучие не би трябвало да се случва на никой, на никое място по земята.

От името на Съвета на Европейската атлетика и на цялото семейство на Европейската атлетика, бих желал да изразя дълбоките си съболезнования, благосклонност и поддръжка на всички в Турция в тези тежки времена. Страдаме за всички, които изгубиха живота си, за тези, които към този момент нямат дом, за архитектурните монументи, които бяха изгубени и за цялата неустановеност и безпорядък, което това злополучие докара в района. Молим се за Вашата нация и ви изпращаме положителна сила и мисли, като се надяваме, да имате силата всичко разрушено да се възвърне и построи още веднъж.Моля, да ме уведомиш за всичко от което имате потребност, а ние ще ви подкрепим по всеки един метод, който можем. “

atletikabg.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР