Балканският шампион на 1500 метра в зала за 2021 година

...
Балканският шампион на 1500 метра в зала за 2021 година
Коментари Харесай

Митко Ценов: Липсваше ми тръпката от големите състезания

Балканският първенец на 1500 метра в зала за 2021 година Митко Ценов е припрян да се завърне на огромен атлетически конгрес. Това призна през днешния ден спортистът от Мездра при заминаването си за Европейското състезание в зала в Торун, което ще се организира от 4 до 7 март.

“Надявам се да подобря персоналния си връх. 56 състезатели сме. Надявам се да се падна в някоя по-крайна серия, с цел да се разчита напълно на бързо тичане, защото от 56 състезатели единствено 9 влизат на край. Това е доста сложна задача – желая да подобря освен личия си връх, само че и върха на България, който е на 2 секунди и половина от резултата ми в момента”, показа Ценов при заминаването си от София.

Само преди броени дни Ценов победи на интернационалния атлетически шампионат в Белград с персонален връх в дисциплината от 3:44.32 минути. Рекордът на България на 1500 метра в зала е 3:41.7 мин на Евгени Игнатов от 1981 година

“Радостен съм, че още веднъж съм с тези хора, без значение от това какво ще се случи на Европейското. За лятото ще бъде доста по-добре. Липсваше ми тръпката от огромните надпревари – много години не бях в добра форма. Много се веселя, че се връщам лека-полека”, добави Ценов.

“Може би не всички знаят, само че от 6-7 месеца работя с нов треньор от Румъния, който живее в Португалия. До момента напълно работим то телефона, по “Фейсбук” – виждали сме се 2-3 пъти, само че нещата се получават доста добре. Като мине това съревнование се насочвам напълно към него и ще се опитам цялото лято да сме заедно”, сподели още спортистът от Мездра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР