Балканските страни ще работят заедно, за да помагат на Украйна

...
Балканските страни ще работят заедно, за да помагат на Украйна
Коментари Харесай

Среща със Зеленски в Тирана: Балканските страни ще помагат на Украйна с оръжия и боеприпаси

Балканските страни ще работят дружно, с цел да оказват помощ на Украйна с оръжия и муниции против съветската експанзия. Това обявиха водачите на страните от района на среща в албанската столица Тирана.

Сръбският президент Александър Вучич също застана зад териториалната целокупност на страната

На срещата беше призната декларация, в която се приканва цялата интернационална общественост мощно да увеличи  поддръжката за Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски също участва на форума и прикани за взаимно произвеждане на муниции, от които Киев се нуждае.

Не е ясно тъкмо по кое време се е състояла срещата

„ Виждаме проблеми с доставките, които въздействат на обстановката на бойното поле. Заинтересовани сме да произвеждаме дружно и ще предложим да се организира профилиран украинско-балкански конгрес за отбранителната промишленост “, сподели Зеленски.

По искане на сръбския президент Александър Вучич обаче от заключителната декларация бяха отстранени текстовете за наказания против Русия. Вучич предложи на Украйна още филантропична помощ и съобщи, че има вяра, че единствено градивен разговор и дипломатически решения могат да донесат мир в страната.

Реакцията идва след изказване на Еманюел Макрон

Същевременно ръководителите на парламентите на 19 европейски страни, измежду които и Росен Желязков, приканиха американския конгрес да деблокира пакета от 60 милиарда $ финансова и военна помощ за Киев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР