Балканските държави са не само пазар с равен дял на

...
Балканските държави са не само пазар с равен дял на
Коментари Харесай

Росица Кирова: Балканските държави могат да са двигател на европейската икономика

Балканските страни са освен пазар с еднакъв дял на този на Англия, само че те могат и да се мотор за европейската стопанска система.

Това съобщи заместник-председателят на 49-ото Народно заседание Росица Кирова, която взе участие в Софийския стопански конгрес ІV.

Тя заявява, че България е подготвена да работи със съсeдните страни за повишението на вложенията в района.

„ Очите ни са в Украйна, с цел да подсигуряваме живота на хиляди почтени хора и да защитим мира. Сред тематиките за войната в Украйна и проектите за присъединението на Западните Балкани към Европейски Съюз, желая да помислим за уроците, които сме си взели от грешките от предишното и за поуките от това, че би трябвало да се възползваме от откритите благоприятни условия. Предизвикателствата трансформират живота ни всяка минута “, уточни Кирова.

Тя добави, че е представител на един от най-ниско развитите в икономическо отношение райони в Европа – Северозападна България.

„ Инфраструктурата в нашия район е доста по-зле развита в сравнение с в Западните страни и затова нашият стандарт на живот е съпоставим с развиването на инфраструктурата и би трябвало да се стремим към нейното развиване. Това би означавало, че към този момент няма да има Европа на две скорости и въпросът е по какъв начин това зависи от взаимното ни съдействие и какъв прогрес реализираме по планове, които са национални, балкански, европейски и от интернационално значение “, означи заместник-председателят на Народното събрание.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР