Балкански поток“ няма да е готов до края на май.

...
Балкански поток“ няма да е готов до края на май.
Коментари Харесай

Госпожа власт трябва някак си да миряса 

Балкански поток “ няма да е подготвен до края на май. Това съобщи в изявление за bTV водачът на АБВ Румен Петков. По думите му страната ни е пропуснала опцията церемонията по откриването на „ Турски поток “ да бъде в  България, а планът да се споделя „ Южен поток “.
„ Това се случи с помощта на дуета Станишев – Борисов. Пропуснахме опцията България да е директната точка на влизане на съветски газ в Европа. Всички приказки, че ще спестим 70 млн. и ще спечелим 5% са нелепи, ние предупредихме, че тръбата няма да се построи в точния момент “, сподели Петков.
Като причина за забавянето водачът на АБВ посочи „ обслужване на украински ползи “. По думите му страната ни губи 200 млн. лева от преносни такси. Той добави, че „ Балкански поток “ ще подсигурява газовата сигурност на България.
„ Миналата година януари и министър председателят, и министърът на енергетиката оповестиха, че до декември ще бъдем подготвени. Обясненията за европейските процедури и отбраната на ползите са нелепи. Нима на 31 януари не са съществували тези процедури. Защо ни трябваше да лъжем по едно и също време и Сърбия, и Унгария, и Русия, и Турция?
Проблемът е, че с идентичен възторг лъжем и Щатите, и Русия – нищо не се прави на точката сред Гърция и Сърбия, където би трябвало да мине тръбата “, разяснява още той.
Румен Петков добави още, че по огромна част от трасето не се работи и не са положени тръбите за газовата връзка.
Според него страната ни има единствено една машина за заваряване на тръби, тъй че дневно не могат да се построяват повече от 2,5 км от трасето. Лидерът на АБВ сподели още, че партията му упорства за премахване на управлението на „ Булгаргаз “.
Политикът разяснява още водната рецесия в Перник. Той уточни, че до края на деня от АБВ ще внесат сигнал в прокуратурата против министъра на околната среда и водите Нено Димов. По думите му " Госпожа власт би трябвало някак си да миряса. "
„ Сигналът е подплатен доста солидно, тъй като нашата мотивация е, че министър Димов със своето безучастие унищожи живота на 100 хиляди души в Перник “, сподели Петков и сподели информации от 2018 година и 2019 година за размерът на водата в бент. „ Студена “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР