Балканската седмица е част от асортимента на германската верига магазини

...
Балканската седмица е част от асортимента на германската верига магазини
Коментари Харесай

Европейски потребители ще опитат български продукти в "Лидл"

" Балканската седмица " е част от асортимента на немската верига магазини " Лидл " (Lidl) в Европа това лято, оповестиха от " Лидл България ".

Потребителите в Швеция, Белгия, Испания и останалите страни в Европа, в които участва веригата, ще могат да опитат усета на балканската кухня, като измежду продуктите са и обичайните български като луканка, тиквеник, апетитка и сирене.

" В рамките на тази тематична седмица общо 13 продукта от 6 български компании ще доближат до клиентите в 18 страни в Европа. Надяваме се, че западноевропейският консуматор ще хареса продуктите, а " Балканската седмица " ще се утвърди като обичайната за асортимента на " Лидл ", както са седмиците, отдадени на районни кухни като " Гръцка " и " Френска ", разяснява Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на " Лидл България ".

" Балканската седмица " включва над 20 млечни, месни, тестени и шоколадови произведения, сосове и алкохолни питиета от района. Освен обичайни наши артикули българските консуматори ще могат да опитат типични балкански деликатеси като крем за мазане с люти чушки, салами, опушени с букова дървесина, и риба в маслиново масло и още усети от Румъния и Хърватия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР