Балканската прима на фолка Лепа Брена рекламира своя марка чорапи

...
Балканската прима на фолка Лепа Брена рекламира своя марка чорапи
Коментари Харесай

Глобиха телевизия заради чорапите на Лепа Брена

Балканската прима на фолка Лепа Брена популяризира своя марка чорапи по хърватската телевизия HRT, за което медията бе санкционирана с общо 13 270 евро. Съветът за електронни медии на Хърватия (VEM) издаде заповед за глобата на HRT, както и за санкция от 1320 евро на лицето, отговорно за скритата реклама в шоуто “У дома ”, в което взе участие певицата, която популяризира сбирката си чорапи.

Съветът за електронни медии изиска мнение от HRT в средата на декември поради вероятно нарушаване на наредбите на Закона за електронните медии по отношение на скритата реклама, т.е. наредбата, че “аудиовизуалното комерсиално известие би трябвало да бъде неотложно разпознаваемо като такова ” и че “скритата реклама не е позволена за аудиовизуални търговски известия ”.



Реакцията на хърватския медиен регулатор последва излъченото шоу на 4 декември, в което Лепа Брена за няколко минути популяризира чорапи от стилната си сбирка, а водещият не я спря да го направи.

Ето за какво по-късно HRT разгласи, че Брена е била осведомена авансово с всички тематики на диалог. От малкия екран показаха, че сюжетът съдържал следните тематики: предпразнично време, по какъв начин го прекарва със фамилията си, за концертите й пред огромна аудитория, певческата й кариера, мемоари от Загреб, феноменът за петте разпродадени концерта на Александра Прийович и оповестяването на нейния концерт в Арена Загреб догодина=

– Но все пак гостенката за жалост се възползва от предаването онлайн и популяризира новия си предприемачески план. Никой от участниците в основаването на това известно следобедно развлекателно шоу не е имал желание да популяризира изброените артикули – оповестиха от екипа на шоуто.

От друга страна, Лепа Брена също разяснява абсурда пред сръбските медии:

– Нямах желание съзнателно да нарушавам рекламните права. Никой не ми е забранявал. Можеха да ме пресечен когато и да е и нямаше да се обидя. Имахме 100 други тематики за диалог – сподели Лепа Брена, представена от уеб страницата “Информер ”.

 
 
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР