Балканска среща на върха - път към сигурност и просперитет

...
Балканска среща на върха - път към сигурност и просперитет
Коментари Харесай

Гръцките медии включиха в първите си емисии след стачката срещата на премиерите на четири балкански страни във Варна

" Балканска среща на върха " - път към сигурност и разцвет в района. Това е главният акцент на мненията в гръцките медии за срещата на четирима министър председатели във Варна.

Телевизионните медии включиха през днешния ден в първите си новинарски излъчвания, след привършване на журналистическата стачката, кореспонденции и икоментари от Варна.

На първа страница на печатните медии се прави преглед на контрактуваните споразумания за обединени Балкани, като цитират българския министър председател Бойко Борисов , че " Балканите би трябвало да излъчват мир и непоклатимост ".

Водещо заглавие на множеството медии през днешния ден е позицията на премиера Алексис Ципрас : " Нашето бъдеще не може да се гради върху шовинизъм ".

В мненията се показва и присъединяване на сръбския министър председател, като израз на концепцията на българското държавно управление да сложи акцент на европейското председателство - мир и непоклатимост на Балканите.

Информацията се добавя от започващата през днешния ден среща в Солун на равнище първи дипломати на четири балкански страни, както и министрите на вътрешните работи и енергетика.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР