Балканите неслучайно са определяни от години като слабините на Европа.

...
Балканите неслучайно са определяни от години като слабините на Европа.
Коментари Харесай

Мартин Минков: Срокът 2025 година за Западните Балкани е прекалено хубав, за да е верен

" Балканите неслучайно са определяни от години като " слабините на Европа ". Сега сега Западните Балкани са във фокуса на вниманието на Европейския съюз.  Изправени са пред вероятността да тръгнат по един по-ясно обрисуван път, по една пътна карта - отговаряйки на критериите за банкет в Европейски Съюз в едно обозримо бъдеще да могат да станат членове на Европейски Съюз. Кой няма интерес от това? ", сподели в предаването " Хоризонт за вас " дългогодишният сътрудник на БНР в Македония и ценител на Западните Балкани Мартин Минков в разбор за обстановката в Косово и обновеното напрежение сред Прищина и Белград. 
Срокът 2025 година е прекомерно прекрасен, с цел да бъде правилен. Необходимо е повече време, тъй като има доста нерешени проблеми: Сърбия - Косово, статутът и обстановката в Босна и Херцеговина и към момента запушеният път на Македония към Европейски Съюз и НАТО, уточни Минков.
Във връзка с тематиката за възможната съветска военна интервенция в Косово той посочи, че навлизаме във фаза на нова Студената война, а едно от измеренията на Студената война е хибридната война. Журналистът обърна внимание върху сензационността на информационното наличие на сръбския сайт „ Сърбия данас “, който съобщи, че в случай на нов опит за разгром над сърбите в Косово или опит за окупация на Северно Косово Сърбия може да разчита на оптималната помощ и отбрана от страна на Москва. Изданието обобщава посланията на телефонен диалог сред съветския водач Владимир Путин и сръбския президент Александър Вучич.

" Факт е, че най-близкият съдружник на Русия в Европа е Сърбия, както и че Русия поддържа напълно сръбската позиция по косовския въпрос. След тези базови обстоятелства следват неща, които звучат необичайно, да не кажа стряскащо. Има заглавия, звучащи по този начин: „ Путин: Нашите самолети могат за два часа да бъдат в Косово “. Стряскащо е, в случай че това в действителност е казано. Това се трансформира в център на обявата. Източникът е почитан, формален, само че поискал анонимност. Не бива да се обръща внимание на сходни недостоверни и непроверени изказвания по отношение на едно очебийно нападателно като изявление мнение ", счита Минков.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР