Балканите не са задният двор на Европа. Само ако се

...
Балканите не са задният двор на Европа. Само ако се
Коментари Харесай

Цитат на деня: Балканите не са задният двор, а антрето на общия ни дом

Балканите не са задният двор на Европа. Само в случай че се гледа откъм Лондон са задният двор. От нашата страна са коридорът, антрето на общия ни дом. Това сподели в тирада в Брюксел министър председателят Бойко Борисов.

Той уточни още, че България е неофициалният водач на Балканите, тъй като с всички страни в района е в добросъседски връзки. " Неформален водач сме, тъй като на Балканите водач не може да има, там са единствено велики ", разясни министър председателят.

Говорейки за бъдещето на Балканите, той акцентира, че са вероятни два пътя. Първият е да бъдат оставени Русия, Китай, Турция и Саудитска Арабия да си откъснат толкоз въздействие, колкото могат, а другият да се форсира процеса по присъединение към Европейски Съюз на страните от Западните Балкани.

" Ако в този момент не го създадем, следващата година ще е късно. Трябва да се каже на какви стадии и елементи ще върви присъединението на всяка страна, като дадем вероятност на всички ", добави Бойко Борисов.

Основната част от речта на Борисов в Брюксел беше отдадена на рецесията с мигрантите, като той за следващ път даде своята рецепта за решаването й.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР