Балкан се подсили с нов играч. Това е 26-годишният американски

...
Балкан се подсили с нов играч. Това е 26-годишният американски
Коментари Харесай

Балкан привлече нов гард


Балкан се укрепи с нов състезател. Това е 26-годишният американски пойнт гард Амад Рори.

Той е роден на 15 септември 1995 година и е висок 185 см. Амад Рори идва от френския Елан Шалон, с който играе 12 мача до момента. За 7 мача в Про В записва приблизително по 7.4 точки, 3.2 битки и 3 асистенции. В останалите пет срещи за Купата е със приблизително по 8.8 точки, 3.4 битки и 2.3 асистенции.

Новият състезател на "зелените " стартира професионалната си кариера през 2019 година в Кипър. Две години подред той носи екипа на Керавнос, с който взе участие в шампионата за Купата на ФИБА Европа и Шампионска лига, като през 2020 година е определен за новобранец на първото съгласно уеб страницата eurobasket.com. За 29 мача предишния сезон той записва приблизително по 13 точки, 5 битки и 3.9 асистенции.

Амад Рори играе в най-силното колежанско състезание на Съединени американски щати NCAA. Той е част от отбора на Монтана, където играе и различен някогашен състезател на Балкан под управлението на Небойша Видич Брендън Браун. Двамата с Амад Рори са от еднакъв град Такома. Амад Рори е измежду най-силните играчи в колежанското състезание на своята възраст като две години подред е избиран в първия тим на конференция Big Sky.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР