Балкан привлече един от най-перспективните българи играчи Павлин Иванов. Гардът

...
Балкан привлече един от най-перспективните българи играчи Павлин Иванов. Гардът
Коментари Харесай

Павлин Иванов: За мен е чест да бъда в Балкан

Балкан притегли един от най-перспективните българи играчи Павлин Иванов. Гардът подписа контракт с клуба за 1+1 години и ще облече публично зеления екип през януари, защото се възвръща от травма. 25-годишният играч показа, че за него е чест да играе за Балкан, тъй като това е тим с огромна история и обичаи и в никакъв случай не е бил по-мотивиран и жаден за триумфи след дългото неявяване от игра. Ето какво още сподели:

- Kaк се чувстваш като част от Балкан и какво значи за теб да играеш за този тим?

-За в този момент всичко е обикновено, към момента не мога да усетя възприятието от това да си още веднъж част от тим, защото към момента работя самостоятелно и нямам този досег с тима. Балкан е огромно име в България, с доста история и обичаи, за мен е чест да съм в тима!

- Какво мислиш за представянето на тима досега в НБЛ и ФИБА Къп?

- Мисля, че тимът играе много добър баскетбол, демонстрира го и с класирането си във втората фаза на шампионата за Купата на ФИБА Европа. Много се веселя, че съумяха да се класират, тъй като и аз ще имам опция да играя в евротурнира, в случай че всичко се развива обикновено с възобновяване ми.

- Играл си дълго дружно с Крис Минков и Митко Димитров, това до каква степен ще ти помогне да се адаптираш по-бързо в тима? Познаваш ли другите играчи?

- Да, играл съм много дълго време с тях, само че също по този начин съм играл и с Павел в Левски и с Венци в Берое. С чужденците с времето ще се опознаем и напаснем и се надявам да създадем добър колектив.

- Какви са задачите и упоритостите ти с Балкан?

- Моите цели са да се върна допустимо най-бързо във форма и темп, с които да съм потребен на тима. С Балкан задачите ми са да играем добър баскетбол и да зарадваме почитателите със мощна игра. Времето ще покаже дали ще може да се борим за шампионска купа, Купа на България и прекосяване на групата във ФИБА Къп.

- Как се оправя един състезател като теб, който остава толкоз време отвън игра поради травма?

- Който има родители и другари като моите, няма по какъв начин да му е мъчно през интервала на възобновяване. Тук е моментът да благодаря на доктор Юлий Белев и доцент Георгиев за бързата реакция и професионализъм. Също по този начин желая да благодаря на един от най-важните хора във възобновяване ми, към този момент и в живота ми физиотерапевта Иван Касапов, който безусловно изживява травмата с мен. Искам да се извиня и благодаря на годеницата му Галя, тъй като имаше моменти, в които с Иван бяхме дружно в залата или кабинета му в дните, в които попринцип почива и би трябвало да обръща повече време на фамилията си. И не на последно място желая да благодаря на брачната половинка ми Рената, която от самото начало е до мен и в тежките моменти не ме оставя да падна душевен и не е серпантина да има вяра в мен.

- Какво ти коства?

- Шест месеца от сегашния сезон. По скоро контузита ми е повече позитивна, тъй като в никакъв случай не съм бил толкоз стимулиран и жаден за триумфи. Също по този начин ми оказа помощ да схвана кои са хората, на които мога да разгадавам

- Какво е положението ти сега? Как върви възобновяване ти и по кое време да те чакаме в игра?

- На 3-и декември доц.Георгиев ще каже какво следва. Ако всичко е наред, би трябвало да стартира с самостоятелни баскетболни тренировки и последователно да се включа с тима, живот и здраве януари да стартира да играя мачове.

- Какво би споделил на почитателите в Ботевград?

- На почитателите в Ботевград ще кажа единствено, че в случай че съм жив и здрав, ще дам всичко от себе си, с цел да ги зарадваме.

balkan-basket.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР