Балкан приключи с победа участието си в турнира по баскетбола

...
Балкан приключи с победа участието си в турнира по баскетбола
Коментари Харесай

Небойша Видич: Постижение е начинът, по който играхме баскетбол

Балкан завърши с победа присъединяване си в шампионата по баскетбола за купата на ФИБА-Европа. Вицешампионът на България надви с 83:82 над израелския Апоел Холон в Ботевград, само че не съумяха да продължат към четвъртфиналите поради загубата с четири точки разлика в Израел.

" Бих желал да поздравя играчите и щаба ми, както и всички в клуба за това, което направихме във ФИБА Къп през този сезон. Мисля, че това е голямо достижение - освен от обстоятелството, че бяхме в Топ 16, а и от метода, по който играхме баскетбол. Още един път огромно благодаря на играчите ми, тъй като ме направиха по-добър треньор в Европа с тези мачове. Благодаря и на почитателите, които за следващ път бяха невероятни”, ковентира наставникът Небойша Видич по отношение на цялостното показване на тима в шампионата.

“Относно мача, играчите на Апоел несъмнено пристигнаха по-подготвени за него. Направиха някои промени. През първото полувреме им позволихме да отбележат прекомерно доста точки. Сега след мача можем да приказваме за доста неща. Ще кажа на играчите ми, че срещата е 40 минути. Не става въпрос за последната пукотевица или последната отбрана. Трябва да направиш доста неща преди този момент. Определено някои елементи дефинираха спечелилия. Мисля, че бяхме на 35-38 секунди от продължение или да не допуснем Пнини да стреля тази тройка и може би да имаме късмет да спечелим в тези два мача. Апоел несъмнено е добър тим. Когато играеш против подобен, той те санкционира всякога, когато направиш нещо неприятно. В този тим са вложени доста пари и цялата им организация е невероятна, даже и за Европа, а в Израел сигурно. Дори да играеш против подобен отбор, е огромно достижение. Мисля обаче, че с няколко по-добри решения, можехме да сме тимът, който продължава във ФИБА Къп. Съжаляваме за тази последна тройка в Холон определено”, добви той.

“Ако приказваме за целия сезон, има я тази история за избирането на мачове, към този момент съм приказвал с моите играчи. На първо място не оправдавам никого, само че не е елементарно да играеш мач, а в главата си да мислиш за идващия. Много пъти имахме проблем да направляваме това. Съжаляваме и за шестте загуби във вътрешното състезание, както и за това, че не успяхме да се класираме за идващия кръг в шампионата за Купата на България. Сега към този момент няма оправдания, в случай че преди е имало. Има едно съревнование, единствено един мач на седмица и повече време за подготовка. Ще се фокусираме във вътрешното състезание в този момент. В първото си изявление преди старта на сезона в НБЛ споделих задачите ни. Оставам зад думите си и мисля, че имам войска зад мен. Подготвяме се за всеки противник все по този начин професионално, само че постоянно друго. В българското състезание има няколко в действителност положителни тима ", сподели старши треньорът на Балкан.

“Няма нищо особено, а просто неща, които би трябвало да вършим всекидневно. Това са правилата ни и би трябвало просто да се придържаме към тях и да работим за всеки малък подробност. Само това ще ни води към желанието ни. Ще опитаме да бъдем на фотография в дребната зала в Ботевград до други лица, които са там. Чувал съм, че те са получавали жилища за спечелването на купа. Ние не чакаме това, било е преди 30 години. За нас би било задоволително да бъдем в залата и да останем в историята на клуб с големи обичаи. Това би била нашата премия, в случай че спечелим купата през този сезон”, приключи Небойша Видич.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР