Балкан подписа нов договор с един от основните си играчи

...
Балкан подписа нов договор с един от основните си играчи
Коментари Харесай

Балкан запази Димитров и привлече още един опитен българин

Балкан подписа нов контракт с един от главните си играчи през предишния сезон Димитър Димитров. Тимът притегли още едно ново попълнение в състава си - гардът Станислав Цонков.

Митко Димитров бе с съществена роля за спечелването на шампионската купа от Балкан през предишния сезон 2018/19. За 31 мача в НБЛ националът записа приблизително по 9,9 точки и 4,5 битки. 203-сантиметровото тежко крило е част от всички обединения на националните тимове на България, като в следствие играе и за мъжкия отбор. В кариерата си Димитров е играл още за Лукойл Академик, Римини (Италия), Левски, Аркадия Трайскирхен Лайънс (Австрия) и Академик Бултекс 99.

Станислав Цонков идва от италианската серия С, където носи екипа на Ню Баскет Агрополи. Тимът му записа 19 победи в постоянния сезон и остана на крачка от промоция в италианската серия В, а българинът бе измежду главните изпълнители на своя отбор. Преди да замине за Италия през сезон 2017/18 Цонков игра за Берое. Роденият през 1991 година играч е израснал в школата на Черно море, където прекарва съвсем цялата си професионалната кариера и дълги години е капитан. С екипа на варненци той печели Купата на България през 2015 година в Плевен, където е определен за MVP. Извън България Цонков играе още за македонския КК Охрид, с който взе участие и във втора дивизия на Адриатическата лига.

Първият мач на Балкан от квалификациите за Шампионска лига е посещение на първенеца на Швеция Сьодертеле Кингс на 17 септември. Реваншът е три дни по-късно на 20 септември в " Арена Ботевград ". Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР