Балкан и Левски Лукойл играят в четвъртия финален мач от

...
Балкан и Левски Лукойл играят в четвъртия финален мач от
Коментари Харесай

Балкан - Левски Лукойл 38:44, гледайте мач №4 на живо!

Балкан и Левски Лукойл играят в четвъртия заключителен мач от плейофите на НБЛ, а след 20 минути баскетбол в " Арена Ботевград " гостите водят с 38:44. В самата серия " сините " са напред с 2-1, а победа през днешния ден би означавала купа за тях, до момента в който триумф на Балкан ще прати серията в пети мач, който ще би трябвало да се изиграе пред празните трибуни на зала “Универсиада” в петък поради наказване на столичани.

КАК съдебна експертиза РАЗВИ СЕРИЯТА:

Мач №1 - 71:69 за Балкан
Мач №2 - Прекъснат при 66:59 за Левски Лукойл и доигран ден по-късно, завършвайки 71:65 за " сините "
Мач №3 - 71:60 за Левски Лукойл

Добрата вест за ботевградчани е завръщането в състава на Христо Захариев, който пропусна преходното домакинство поради глоба, наложена му около случаите с публиката в мач №2. Точно тези ексцесии костваха и това възможен пети дуел да е при закрити врата.

В състава на гостите също има смяна по отношение на предния мач - в групата е Крис Минков, а отвън него остава Алекс Симеонов.

Балканци стартираха по желан метод, откакто Христо Захариев даде началото на серия от 12:2 в началните три минути и половина на дуела. Станимир Маринов понижи до 12:5 с тройка, само че последваха 8 точки без отговор на домакините за 20:5 четири минути преди края на първата четвърт. Добро включване на запасите Дарил Брайънт и Неманя Милошевич приближи гостите до 22:13, при какъвто резултат приключи началната четвърт.

Първите седем точки през втората част бяха за Левски Лукойл, а по този метод гостите се приближиха единствено на две от ботевградчани - 22:20. Тройка на Кесар направи резултата 25:20, само че незабавно по-късно той извърши третото си личо нарушаване, последвано от няколко сполучливи набези в синьо, а алей-уп пас в таблото на Великов към Гудул даде на гостите първото им водачество - 27:28 в 14-ата минута. Силните минути продължиха с кошове на Гудул и Аврамов, а четири минути преди почивката столичани към този момент водеха с 29:37. Две бързи офанзиви, които бяха приключени от Захариев върнаха Балкан на 4 точки за 35:39, след което Аврамов и Кесар си размениха по една тройка за 38:42 малко повече от минута преди почивката. Полувремето пристигна при резултат 38:44 в интерес на гостуващия тим.

БАЛКАН (БОТЕВГРАД) - ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ 38:44 (22:13, 16:31)

БАЛКАН (БОТЕВГРАД): Джордан Калахан, Христо Захариев, Брандън Фортънбъри, Дивон Уошингтън, Игор Кесар

ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ: Станимир Маринов, Божидар Аврамов, Николай Стоянов, Христо Николов, Омари Гудул

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО

СТАТИСТИКА НА ЖИВО
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР