Balkan Holidays отмени втората част на чартърната програма на компанията

...
Balkan Holidays отмени втората част на чартърната програма на компанията
Коментари Харесай

Силен удар за алкохолния туризъм

Balkan Holidays анулира втората част на чартърната стратегия на компанията от Англия към България, която дефакто обгръща края на сезона. От компанията са уведомили с писмо сътрудниците си за това, а повода е пандемията с ковид.

На процедура това значи, че британците, които са измежду най-големите народи, идващи на българското Черноморие, тази година ще пропуснат алкохолните турове у нас. Така българският туристически отрасъл ще разчита единствено на германците. Последните обаче са с надалеч по-различен нрав, когато става дума за отмора и няма да доведат до оборотите правени от жителите на Острова.
Ето и цялото писмо на Balkan Holidays до сътрудниците:
След няколко диалога по тематиката през последните месеци, с огромна горест ви оповестявам, че Balkan Holidays Англия са принудени да прекратят останалата част от Лято 2021 програмата си, която трябваше да започва на 1 август.

Това значи, за жал, че няма да има чартърна интервенция за остатъка от сезона. Причините към този момент са пределно ясни. Има прекомерно доста неустановеност поради рестриктивните мерки, въведени както от управляващите във Англия, по този начин и тези в България, които не разрешават осъществяването на разрешени пътувания и почивки. Някои от рестриктивните мерки евентуално даже няма да бъдат вдигнат в близкото бъдеще, защото даже и в случай че единствено една от страните реши да облекчи ограниченията, а другата не го направи, пътуването става невероятно.

В резултат от несигурността в последните месеци, даже хора, които са си резервирали полети (част от които трансферирани от резервациите през 2020 г.) започнаха да ги анулират. Остават единствено лимитирани бройки на непокътнати места. Отмените се случват в огромен брой всекидневно. В тези условия нямаме никакъв различен избор с изключение на да отменим останалите планувани чартърни интервенции. Още един път, съжаляваме доста и се тормозим за това какво може това решение да значи за двете ни страни. Просто обстановката не разрешава различен курс на дейности, защото събитията са отвън нашия надзор.

Това значи, че всички ние към този момент чакаме с неспокойствие Лято 2022. Огромен брой клиенти са си трансферирали резервациите за идната година и да се надяваме – още толкоз ще резервират дати за идните месеци. Ясно е, че Сезон 2021 няма да е елементарен, само че ще създадем всичко по силите си да го приближим допустимо най-вече до този през 2019 година Сигурни сме, че и вие ще се присъедините към тези старания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР