Балкан дръпна на Черноморец на старта на 1/2-финалната серия в

...
Балкан дръпна на Черноморец на старта на 1/2-финалната серия в
Коментари Харесай

Балкан поведе на Черноморец

Балкан дръпна на Черноморец на старта на 1/2-финалната серия в баскетболното състезание. Шампионът надигра носителя на Купата на България посред Бургас с 84:79 (25:22, 14:16, 22:21, 23:20). В серията се играе до три триумфа от пет мача.
В повтаряне на финала от 2023 година гостите имаха лек превес през първите 20 мин. После водачът от постоянния сезон стигна до поврат в средата на третата част. В заключителните 10 мин. обаче играчите на Васил Евтимов направиха много неточности и това разреши на отбора от Ботевград да победи. В зала " Бойчо Брънзов " най-вече точки за спечелилите наниза Майкъл Диксън - 15 т., към които американецът добави 6 битки и 5 асистенции. Димитър Димитров способства с 14 т., а Йордан Минчев, Мартин Сотиров и Сюприйм Ханна вкараха по 11 т. Травис Макконико изигра мощен мач за Черноморец и приключи с 31 т., 2 битки и 3 асистенции.
Вторият дуел е довечера още веднъж в Бургас, а третата среща е в понеделник в " Арена Ботевград ".
" Имаме дълга ротация и всеки от играчите, без значение против кого се изправи, те се стараеха в отбрана. Когато поставиш един тим напрегнат от самото начало, е обикновено да намерим нашия миг и интервал, в който да вкараме няколко лесни коша и да отворим разлика. За наше благополучие това се получи ", разгласи треньорът на Балкан Васил Христов.
" От всеки мач може да се извадят позитиви, просто този би трябвало да го забравим. Поздравявам Балкан, надиграха ни. Фрапиращо е, че имаме единствено 6 точки на контраофанзива. Не можахме да си използваме нашето оръжие, тъй че това би трябвало да го изправим. Не е съдбовно ", сподели Евтимов.
В другата 1/2-финална двойка Рилски състезател води с 1:0 на Спартак Пл.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР