Балкан (Ботевград) завършва редовния сезон в НБЛ на трета позиция,

...
Балкан (Ботевград) завършва редовния сезон в НБЛ на трета позиция,
Коментари Харесай

Балкан се пребори за третото място

Балкан (Ботевград) приключва постоянния сезон в НБЛ на трета позиция, а това стана факт след триумф с 92:80 над Рилски състезател в последния кръг от шампионата. Така ботевградчани събраха 19 победи и 5 загуби, а самоковци имат в актива си 16 триумфа и 8 провали, с които ще влязат в плейофите като четвърти в таблицата.

Цялата стартова петица на домакините приключи с двуцифрени точкови индикатори, като най-резултатен бе Игор Кесар с 18 точки. Брандън Фортънбъри и Дивон Уошингтън прибавиха по 15, а Христо Захариев с 12 и Джордан Калахан с 10 допълниха реализаторите измежду титулярите. Венцислав Петков се включи от пейката с 10 точки.

Рилски състезател не поведе в резултата нито един път в “Арена Ботевград” през днешния ден, а най-голямата разлика в интерес на Балкан бе 12 точки. Първата част бе извоювана от домакините с 19:17, а до почивката те усилиха преднината си с още 2 точки за 44:40. Добрите минути на Балкан продължиха и в третата част, която финишира при 71:63, а макар че Рилецо на няколко пъти съкратяваше дистанцията до единствено три точки в последната част, гостите нямаха сили за освен това и играчите на Небойша Видич справедливо завоюваха с 92:80, осигурявайки си по-предното място в класирането.

Травис Тейлър осъществя 21 точки за самоковския отбор, Златин Георгиев вкара 19, а Йордан Бозов се включи съвършено с 14 точки, 6 битки и 4 асистенции. Евън Равънел пък добави 13 точки и 8 битки.

СТАТИСТИКА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР