Балкан Ботевград стигна до третата си поредна победа в Националната

...
Балкан Ботевград стигна до третата си поредна победа в Националната
Коментари Харесай

Балкан Ботевград обърна Ямбол и удължи победния път в НБЛ, Академик Пловдив срази у дома Миньор 2015

Балкан Ботевград стигна до третата си поредна победа в Националната баскетболна лига (НБЛ), откакто в мач от 19-ия кръг на постоянния сезон надделя трагично състава на Ямбол със 75:72 като посетител.

През първото полувреме в зала " Диана " преимуществото бе напълно на страната на домакините, които макар че допускаха повече неточности, съумяха да осъществят цели 8 тройки, което им оказа помощ в един миг да се откъснат с 16 точки при 44:28 в края на втория интервал. В самия край обаче тройка на Мартин Сотиров направи по този начин, че на почивката ботевградчани да изостават с 13 при 31:44 въпреки че успеваемостта им при пукотевица от игра беше едвам 27%.

След подновяването на играта обаче гостите покачиха равнището си и водени от своя капитан Димитър Димитров съумяха да се върнат в битката, като даже преди решителните 10 минути към този момент имаха задатък при 60:57. В заключителната четвърт играта продължи да бъде равностойна, като двата отбора още веднъж си размениха водачеството на няколко пъти, с цел да дойдат последните секунди на срещата. Първо, точни осъществявания от наказателната линия на Питър Кис приближиха Ямбол единствено на точка при 72:73, само че при идващото нахлуване Димитров беше прецизен за Балкан, правейки резултата 75:72 в интерес на своя отбор. Накрая домакините въпреки всичко имаха късмет да провеждат офанзива, която да вкара дуела в продължение, само че опитният Павел Маринов извърши нарушаване и по този начин преднината на " зелените " оцеля.

За състава на Небойша Кнежевич по 16 точки вкараха Димитър Димитров и Георги Герганов, а с 12 завърши Йордан Минчев.

От другата страна за ямболии Питър Кис се регистрира с " дабъл-дабъл " - 24 пункта и 16 битки, Павел Маринов приключи с 16 точки, а 14 добави Николай Михайлов.

В класирането Балкан Ботевград е на 5-ото място с баланс 11-8, до момента в който Ямбол е 8-и с индикатори 7-12.



Междувременно в различен мач от кръга Академик Пловдив съкруши Миньор 2015 Перник вкъщи с 90:72 (24:15, 26:17, 25:20, 15:20).

Баскетболистите на Йордан Янков имаха цялостен надзор върху събитията на паркета в зала " Сила " и справедливо стигнаха до крайния триумф, за който Ренел Къмингс избухна с 30 точки, а 13 прибави Джъстин Маккол.

За гостите от Перник Ромело Бърел бе над всички със своите 18 пункта, до момента в който с 15 приключи Данило Арнитович.

В подреждането тази победа оказа помощ на Академик Пловдив да се измъкне от дъното и да се изкачи до 9-ата позиция с баланс 6-13, до момента в който момчетата на Георги Младенов са едно място по-назад с идентични индикатори.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР