Балкан -2 и Фаб Файв спечелиха днешните мачове от регион

...
Балкан -2 и Фаб Файв спечелиха днешните мачове от регион
Коментари Харесай

Драматичен обрат за Балкан -2, победа и за Фаб Файв

Балкан -2 и Фаб Файв завоюваха днешните мачове от район Запад на ББЛ А група. Двубоите се организираха в „ Овергаз Арена “ в София.

Балкан -2 реализира трагичен поврат против Микс със 76:73, откакто изоставаше през целия мач, като по този начин остави съперника си без триумф досега.

Столичният отбор вкара първите 8 точки в срещата, а след 10 минути игра имаше двуцифрен задатък при 19:9. На няколко пъти „ зелените “ се доближаваха единствено на 2 през втория интервал, само че на почивката преимуществото още веднъж бе за противника – 38:34. Играта продължи да бъде доста равностойна и след паузата, а преди заключителната четвърт разликата от 4 точки се резервира – 62:58 за Микс. 

Домакините продължиха да водят и в оставащото време. Те обаче не съумяха да отбележат в последните три минути на мача. Водени от Александър Гавалюгов, балканци направиха серия от 10:0 и след панер в последните секунди точно на гарда измъкнаха триумфа.

Гавалюгов бе и най-резултатен за триумфа с 32 точки. Иво Корестилов наниза 14, с 12 и 9 битки е Михаил Гавазов. За Микс по 14 точки вкараха Виктор Германов и Павел Теофилов (8 борби).

Във втората среща Фаб Файв не позволи изненада против различен тим без триумф досега – Волтрон, побеждавайки го с 80:71. 

Баскетболистите в черни екипи започнаха доста мощно мача и след първата четвърт се откъснаха с 21:11. Двата отбора играеха на приливи и отливи през втория интервал, като Фаб Файв не изпусна водачеството си и на почивката бе напред с 48:34. Преднината на отбора доближи 17 точки след паузата и макар че в края Волтрон се приближи единствено на 5, до поврат по този начин и не се стигна.

Георги Христов направи дабъл-дабъл за спечелилите от 19 точки и 10 битки. Александър-Марко Милър означи 17 точки, с 13 е Георги Кръстев, 10 добави Денис Петков. За противника над всички с 22 точки бе Стоян Кайнаров. Борис Войков се регистрира с 19 точки и 8 битки, а Минко Цветанов наниза 10 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР