Българското знаме падна по време на преговорите на проф. Николай

...
Българското знаме падна по време на преговорите на проф. Николай
Коментари Харесай

Символично: Българското знаме падна. Паднаха и шансовете за правителство с първия мандат

Българското знаме падна по време на договарянията на проф. Николай Габровски с Движение за права и свободи.

Случайно или не, това символизира обстановката в българската страна и възможностите да се сформира държавно управление, откакто Българска социалистическа партия и Демократична България намерено обявиха, че няма да поддържат препоръчан кабинет, а Политическа партия и “Възраждане ” даже не се явиха на договарянията.

Пред Движение за права и свободи проф. Габровски показва визията си за сформиране на държавно управление с първия мандат и търси поддръжка за подобен.

“Задачата, с която съм претрупан, е много тежка в тази политическа обстановка.

Желанието ми е в случай че успеем да изградим екип от експерти без ярка политическа багра, които да могат да преведат България през тези сериозни месеци, с цел да избегнем влизането в нов цикъл на предварителни избори.

Защото, в случай че в този момент не съставим държавно управление, има заплаха от последващи и по-следващи избори ”, съобщи Габровски.

По-рано през днешния ден проф. Габровски трябваше да беседва с “Продължаваме Промяната ”, само че те не пристигнаха на срещата. Писмо, че няма да откликнат на поканата, изпратиха и от партия “Възраждане ”.
Така диалозите с Движение за права и свободи се оказаха и последни с кандидат-премиера на ГЕРБ.
Любопитен миг в залата бе точно рухването на българското знаме на земята, символизирайки невъзможността да се сформира кабинет, с оглед отхвърли на съвсем всички партии.

Вчера проф. Габровски се срещна с представители на “Демократична България ” и “БСП за България ”, които обявиха, че няма да дадат поддръжката си за кабинет с първия мандат.

Готовност за диалози заявява единствено Стефан Янев от “Български напредък ”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР