Българското знаме е национален символ, изразяващ суверенитета и независимостта на

...
Българското знаме е национален символ, изразяващ суверенитета и независимостта на
Коментари Харесай

Младежите от Паволче развяха огромен трибагреник над селото /снимки/

Българското знаме е народен знак, изразяващ суверенитета и независимостта на българската страна. Ушит за първи път от Стиляна Параскевова и предаден на участниците в Руско-турската освободителна война, българския байрак не е пленяван в борба и не е ставал трофей на непозната страна, което е още един мотив за национална горделивост.
Редица са българските празници, дните, през който с горделивост слагаме трикольора на верандата си.
В този ред на мисли, младежите от врачанското село Паволче, подкрепени от кметството, членовете на НЧ “ФАР 1930 “ и компания „ АТАМАР “ поеха самодейността за ушиването и слагането на голям български байрак с размери 25 м дължина и 4,5 м широчина.
Трибагреникът беше развят над китното българско село, ситуирано в полите на Величествения врачански балкан навръх 1юни – Ден на Враца.
Първи юни е разгласен за формален празник на Враца и е обвързван с подвига на огромния бунтовник и стихотворец Христо Ботев и неговата чета, в битката им за освобождението на България от турско иго.
Ние, жителите на Паволче, сме закърмени с патриотичния дух и мощ на земята, в която живеем. С горделивост носим името България. С развяването на българското знаме на Балкана желаеме да поздравим всички българи с нашия празник. Да се гордеят и те като нас, че са българи и с чест и достолепие да носят българското в душата си.

Честит празник, Българи!!!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР