Българското военно разузнаване отбелязва 116 години от създаването си. Военното

...
Българското военно разузнаване отбелязва 116 години от създаването си. Военното
Коментари Харесай

Българското военно разузнаване отбелязва 116 години от създаването си

Българското военно разузнаване отбелязва 116 години от основаването си.

Военното разузнаване се употребява със справедливо доверие и престиж и продължава да е мечтан сътрудник измежду сродните структури в НАТО и Европейски Съюз “. Това сподели заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов през днешния ден, 12 януари, по време на тържественото отбелязване на 116-ата годишнина от основаването на българското военно разузнаване и професионалния празник на Служба „ Военно разузнаване “ . Заместник-министър Запрянов даде висока оценка за цялостната активност на Службата и изрази своята и на управлението на Министерството на защитата признателност към персоналния състав за непрекъснатите старания и себеотдаването при осъществяването на служебните отговорности.

Директорът на Служба „ Военно разузнаване “ бригаден военачалник Венелин Венев акцентира, че резултатите и високите оценки за активността демонстрират, че Службата продължава да извършва сполучливо поставените задания. Той изрази своята благодарност към военнослужещите и цивилните чиновници за професионализма и високия ритъм на работа в процеса на одобряване на Служба „ Военно разузнаване “ като модерна, високотехнологична и ефикасна разследваща конструкция, чийто най-ценен запас е персоналният състав.

В рамките на честването беше отслужен молебен за здраве в наличието на формалните посетители. В знак на поклонение и респект бяха поднесени венци и цветя на паметниците на починалите при осъществяване на служебния си дълг български военни разузнавачи.

По мотив на 116-ата годишнина от основаването на военното разузнаване бяха наградени военнослужещи и цивилни чиновници за реализирани високи резултати.

През 1908 година на 12 януари (нов стил) влиза в действие декрет № 190 на Княз Фердинанд, с който Информационното бюро към Оперативното поделение на Щаба на армията се трансформира в Разузнавателна секция. С министерска заповед № ОХ-49 от 11.02.1997 година 12 януари е разгласен за формален празник на българското военно разузнаване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР