Българското външно министерство е връчило две ноти на дипломат от

...
Българското външно министерство е връчило две ноти на дипломат от
Коментари Харесай

От Външно искат извинение от Митрофанова за евроатлантически подлоги

Българското външно министерство е връчило две ноти на посланик от съветското посолство през днешния ден . Първата е за изгонването на двамата, набедени в разследваща активност дипломати от задачата, а втората е с искане за публично опрощение за оповестени в обществените мрежи обидни постове от страна на посолството. Това разгласи на брифинг в Министерство на външните работи началникът на пресцентъра на ведомството Митко Димитров.

Припомняме, че по-рано през днешния ден, че дипломат Елеонора Митрофанова е била привикна във Външно, само че е отказала да се яви и е пратила собствен заместител. В момента дипломатът се намира в Старозагорско по отношение на поклонението на връх Шипка за националния ни празник на следващия ден.
 България гони двама съветски дипломати Обновена
България гони двама съветски дипломати

Имат 48-часов период да изоставен страната

В нотата се изрича надълбоко отвращение от постове на посолството в обществените мрежи , които били обидни за българския народ и опонират на положителния звук в дипломацията. " Настояваме тези изявления да бъдат неотложно отстранени и да има публично опрощение ", сподели ръководителят на пресцентъра на ведомството. " Недвусмислена засегнатост към Република България! "

Няма информация за починали бесарабски българи при обстрел в село край Одеса , каквито информации се появиха в медийното пространство, декларират от Външно. В идващите дни пък ще бъде изработен нов опит за евакуация с рейсове на наши сънародници, неуспели да се изтеглят преди дни дружно с първите изправени от страната рейсове.

Димитров предизвести още - българите в Одеса би трябвало да останат в домовете си или да се подслонят в бомбоубежища . " Получихме оперативни данни, че в границите на днешния ден в окръга са вероятни разнообразни офанзиви. "
 Министерство на външните работи предложи на българите в окръг Одеса да останат по домовете си
Министерство на външните работи предложи на българите в окръг Одеса да останат по домовете си

Предупреждението е във връзка информация, получена в Министерство на външните работи от съюзнически служби
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР