Българското сопрано бе обявено за една от най-големите звезди на

...
Българското сопрано бе обявено за една от най-големите звезди на
Коментари Харесай

$20 за Соня Йончева в Метрополитън - slava.bg

Българското сопрано бе оповестено за една от най-големите звезди на операта в Ню Йорк

Да събере най-големите си звезди за серия от концерти, отдадени на връзката с публиката по време на пандемията – с тази задача се заемат от Метрополитън опера през идващите седмици. Общо 16 имена от международната сцена ще се причислят към новия план, а измежду тях се откроява и името на българското сопрано Соня Йончева.

„ Най-великолепните звезди ще изпълнят единствена по рода си серия от концерти по целия свят. Те ще бъдат предавани посредством спътник и ще бъдат заснемани от няколко камери. Докато в коридорите на Метрополитън опера продължава да е мрачно поради продължаващата рецесия с пандемията, планът Met Stars Live in Concert („ Звездите на Мет в концерт “) ще разреши на публиката да преживее невероятни солови и дуетни осъществявания от най-хубавите артисти. Те ще бъдат стриймвани онлайн “, гласи част от формалното изказване на операта в Ню Йорк.

Проектът е продължение на грандиозната „ карантинна “ церемония (At-Home Gala), която се организира през април и част от която още веднъж бе и Йончева.

Този път Метрополитън ще разположи артистите из архитектурни забележителности из Съединени американски щати и Европа. Проектът ще започва още тази събота с осъществяване на немския тенор Йонас Кауфман, който ще даде звук за ария от историческо абатство в Полинг, Бавария. С по един концерт всеки уикенд планът ще се спре още веднъж в Германия и за събитието със Соня Йончева. Това обаче ще се случи наесен – на 21 ноември. А с цел да проследим осъществяванията й, въпреки и на стотици километри разстояние, ще би трябвало да преброим по 20 $.

„ Тази нова самодейност цели да сътвори благоприятни условия за пърформанси онлайн за нашите актьори и аудитория във време, в което всички имат голяма потребност от тях. Въпреки че в някои елементи на света концертната активност още веднъж стартира да действа, това е късмет за почитателите на операта да се срещнат с обичаните си звезди в действително време, защото ще мине много време, преди артистите и публиката им да са изцяло мобилни още веднъж “, съобщи и шефът на операта - Питър Гелб.

Припомняме, че Соня Йончева се трансформира в същинска сензация в границите на At-Home Gala напролет. Изпълнението й на песен от „ Русалка “ на композитора Антонин Дворжак бе посрещнато с виртуални овации от фенове от над 15 страни.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР