Българското сдружение Иван Михайлов в Битоля е извършило дискриминация на

...
Българското сдружение Иван Михайлов в Битоля е извършило дискриминация на
Коментари Харесай

Скопие: Българският клуб Иван Михайлов в Битоля извършва дискриминация

Българското съдружие " Иван Михайлов " в Битоля е направило дискриминация на национална и етническа основа. Това са заключенията на Комисията за отбрана от дискриминация на Република Северна Македония, която е направила инспекция на сдружението.

Резултатите от инспекцията бяха оповестени от ръководителя на Комисията Весна Бендевска, представена от македонските медии.

Проверката на Комисията е по сигнал от Съюза на бойците от националноосвободителната и антифашистката война в Македония. Комисията дава 45 дни период на сдружението да в профил всички противоречиви детайли в името, статута и програмата си, а за 30 дни сдружението би трябвало да смъкна от Facebook страницата си всички изявления, които провокират тормоз под формата на указания за делото и идеологията на Иван Михайлов.

Бендевска разгласи, че предходната година единствено един жител на Република Северна Македония с български генезис е подал тъжба за дискриминация, като до октомври тази година те са 26 - изключително доста след отварянето на българските клубове " Иван Михайлов " в Битоля и " Цар Борис Трети " в Охрид.

Министерството на правораздаването на югозападната ни съседка разгласи, че не е давало позволение клубът в Битоля да се наименува " Иван Михайлов ". По-рано денем българското Министерство на външните работи разгласи, че опитите за нарушение правата на хора с българско съзнание са несъвместими с европейските полезности и че смяната в Република Северна Македония ще отнеме време, както и европейската ѝ интеграция.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР