Българското розово масло беше вписано по Женевския акт в Международния

...
Българското розово масло беше вписано по Женевския акт в Международния
Коментари Харесай

Българското розово масло вече е защитено като интелектуална собственост

Българското розово масло беше вписано по Женевския акт в Международния указател на международната организация по интелектуална благосъстоятелност.

Това съобщи заместник-министърът на земеделието Георги Събев по време на конференция на тематика „ Географските означения за селскостопански и неселскостопански продукти-предизвикателства и промени “, която се провежда от Патентното ведомство в Международния ден на интелектуалната благосъстоятелност, написа bgonair.bg. 

Аграрният заместник-министър посочи, че това е първият български селскостопански артикул, включен в този указател. 

„ С вписването си българското розово масло ще има още по-добра видимост и отбрана.

Надявам се скоро и други български артикули да намерят място там “, добави Георги Събев.

Като доста значим акцент заместител аграрният министър посочи напъните на Министерството на земеделието в поддръжка на българските производители на храни и питиета с характерно качество и основаване на допустимо най-хубави условия за техните артикули на нашия и непознати пазари, в това число и на тези с географски означения.

Той добави още, че секторът на географските означения има голям принос за стопанската система на Европейския съюз, като

годишните доходи от продажби на артикули с географски означения надвишава 75 милиарда евро, както и 15,5 % от общия експорт на аграрни артикули и питиета. 

Според него промяната на европейските схеми за качество на селскостопански артикули следва да сътвори по-добри условия за позициониране на пазара на производителите на виновност, спиртни питиета и други артикули с географски означения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР