Българското председателство започва със заем в размер на 100 млн.

...
Българското председателство започва със заем в размер на 100 млн.
Коментари Харесай

Председателството ни започва със заем от 100 млн. евро по Плана Юнкер за Биовет

Българското председателство стартира със заем в размер на 100 млн. евро по Плана " Юнкер " за " Биовет " . Заемът е провиснал от Европейска капиталова банка. Той има за цел повишение на равнищата на произвеждане и научно-изследователска активност в региона на животните.

Гаранцията за него е от Европейския фонд за стратегически вложения - централен дирек по Плана Юнкер. В резултат на финансирането ще бъдат основани 210 работни места в селските региони на България.

Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, министър-председателят Бойко Борисов участваха на подписването на днешното съглашение от заместник-председателя на Европейска комисия Юрки Катайнен, земеделският министър Румен Порожанов и изпълнителният шеф на " Хювефарма ", чието дъщерно сдружение е " Биовет ".

Европейският комисар Фил Хоган, отговарящ за земеделието и развиването на селските региони, уточни, че Селскостопанският бранш в Европа обезпечава 44 млн. работни места.

Министърът на земеделието Румен Порожанов съобщи, че планът е извънредно значим за развиване на ветеринарната сфера и опазването на здравето на животните.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР