Българското председателство на Съвета на Европейския съюз е домакин на

...
Българското председателство на Съвета на Европейския съюз е домакин на
Коментари Харесай

Среща на работодателите от Европейския икономически и социален комитет в София

Българското председателство на Съвета на Европейския съюз е хазаин на среща на работодателите от Европейския стопански и обществен комитет в резиденция " Бояна ".

Темата на форума е превъзмогването на разликата в уменията за напредък, основаване на работни места и бизнес вероятност.

Глобализацията, цифровизацията и демографските промени ще са измежду тематиките, които европейските работодатели ще дискутират в българската столица.

40 % от европейския бизнес изпитва компликации при наемането на хора с нужните умения за напредък и нововъведения, до момента в който 70 милиона европейци нямат съответни умения за четене и писане, а още по-малко имат математически и цифрови умения. Как да бъдат преодолени тези разлики и по какъв начин да бъдат приспособени просветителните системи към провокациите на времето ще разискват участниците в срещата.

Очаква се събитието да открият вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът за Европейското председателство Лиляна Павлова и ръководителят на Комисията по труда и обществената политика в Народното събрание Хасан Адемов. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР