Българското председателство на Съвета на ЕС е „Събитието на годината“.

...
Българското председателство на Съвета на ЕС е „Събитието на годината“.
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Председателството е повече от събитие


Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз е „ Събитието на годината “.

То беше определено като емблематично за страната ни през 2018 година от българите, дали своят вот за номинациите на „ Дарик радио “. Победителят, избран от гражданския избор, беше разгласен в предаването „ Годината “ с водещ Кирил Вълчев в 12 часа през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на министерството на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Наградата получи министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова, която през последната година управлява подготовката и провеждането на най-голямото конгресно събитие у нас, което страната ни пое 6 месеца по-рано поради Брекзит. Всяка година медията обобщава най-важните събития в обществено-политическия живот и предлага номинациите за гласоподаване. Тази година, за 23-ти следващ път, жителите трябваше да изберат най-значимото събитие измежду пет оферти, другите от които са: нещастието край Своге, последният връх на Боян Петров и загубата на един от най-успешните ни алпинисти, митингите на майките на деца с увреждания „ Системата ни убива “ и отхвърли на страната ни да подпише Истанбулската спогодба.

„ Наградата, която получаваме през днешния ден, е едно голямо самопризнание. Председателството е повече от събитие. Бих го нарекла незабравим миг в актуалната история, който ни отличи като виновен и пълновръстен член на Европейски Съюз и това към този момент не са думи, лишени от наличие, ние ги изпълнихме със смисъл “, сподели министър Лиляна Павлова в студиото при приемането на признанието. Тя добави, че през тази година страната ни беше столицата на Европа и през тези месеци показахме, че българският глас би трябвало и може да бъде почитан, а българските тематики и оферти, образец за който е целта Западни Балкани, бяха сложени високо в дневния ред на Европейски Съюз.

„ Председателството беше идеята, която ни сплоти “, безапелационна беше министър Павлова. Според нея макар политическото говорене, даже и опозицията признава, че това беше сполучливо за страната ни и изигра своята роля за това да се представим добре.

Не можем и не би трябвало да обвързваме председателството с Шенген или Еврозоната и влизането в тези зони е повече политическо решение. Министър Лиляна Павлова изрази мнение, че страната заслужава да влезе в Шенген освен на половина, а в случай че ни оферират отчасти решение – то би трябвало да бъде обосновано.

Думата на 2018 година за нея е „ Председателство “.

Думата на 2019 година - „ мир “, тъй като от ден на ден са конфликтните точки и дестабилизацията в света и би трябвало да го пазим повече от всеки път.
/novini.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР